Perverzna resnost trinajstega

Kulturna ali glasbena novica
13. 1. 2017 - 15.10

Pa smo se spet prebudili v ta nesrečni dan. Petek trinajsti nas je pričakal v vsej svoji bedi - oblakih in dežju. Če vržemo oko skozi okno tople in suhe pisarne, se nam razkriva prav beden pogled. Težko pa si predstavljamo, kako je ljudem na ulici. Brezdomcem, prebežnikom ali migrantom. Ejti Štih, vsestranska umetnica, tokrat odpira razstavo z naslovom Migracije. Razstava omogoča pogled skozi oči samooklicane migrantke.

IZJAVA

Človek ima vedno odgovornost do drugega, še bolj pa ta odgovornost naraste, ko lahko pomagamo.

IZJAVA

Odprtje razstave si lahko ogledate ob 18. uri v Galeriji Kresija.

               

Pa se mora umetnost ukvarjati le z resnimi temami? Ključni dejavnik kulturnih dogodkov je tudi zabava. Kakšen bi bil svet brez ilustracij? Vizualni umetnik Maksim Azarkevič si takšnega sveta ne zna niti predstavljati.

IZJAVA

Razstava je naslovljena z imenom Wild ride, po slovensko divja vožnja.

IZJAVA

Otvoritev razstave Maksima Azarkeviča si lahko ogledate danes v Univerzalnem ateljeju uličnih umetnosti ob 19. uri.

 

Po otroških risankah na nacionalni televiziji pa se lahko spustimo v malo bolj erotične vode. V studiu MGL bo danes ob 20. uri premierno uprizorjena študentska produkcija Seksualna perverzija v režiji gostujočega režiserja Tina Grabnerja.

 

Predstava se po motivih drame Seksualna perverzija v Chicagu Davida Mameta sooča z razmerji dveh žensk in dveh moških. Stkejo se ljubezenska razmerja, pretrgajo prijateljske niti in vsemu vlada perverzija, brez katere njihovo življenje ne more potekati.

 

Če se vam še vedno lušta po žgečkljivih temah, si lahko ogledate projekcijo dokumentarnega filma uPORNiki oziroma Porn to Be Free. Ob 20. uri se bodo v Kinu Šiška vrtele slike o boju za seksualno svobodo v Italiji v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja.

V vikend je z vami vstopila vajenka Mojca P.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness