Shakespeare in kolaži

Kulturna ali glasbena novica
4. 4. 2014 - 14.15

Po osemnajstih letih bo Tomaž Pandur prvič predstavil dramo v slovenščini. V sodelovanju z ljubljansko Dramo bo premierno uprizoritev v soboto doživela predstava Rihard III. + II., podnaslovljena Diptih z epilogom o smrti. Kot je razvidno že iz naslova, gre za strnitev več Shakespearovih dram v eno samo. V prvem delu predstave je ohranjen Shakespearov blank verz, drugi del je v prozi, tretji pa se dogaja kot fragmentiran tok zavesti. Zakaj takšna kompilacija Shakespearovih dram, odgovarja dramaturginja Livija Pandur.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Globine človeške psihe pa na povsem drug način raziskujejo v gledališču Glej. V premierni uprizoritvi predstave Ptice in stare pesmi (vaje življenja), ki bo prav tako v soboto, bo skozi zgodbo o razpadu Jugoslavije in vojne na Balkanu prevpraševan odnos med posameznikom in skupnostjo ter zločinom. Režiser predstave in pisec scenarija Denis Šehić nam je povedal več o predstavi.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

V galeriji Prostor pa je danes otvoritev prve samostojne razstave Nike Marolt. Več o svojih kolažih nam je povedala sama.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Kulturne novice je pripravil Mirt.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.