Z besedami ponovno v boj

Kulturna ali glasbena novica
27. 6. 2014 - 14.10

V kleti Moderne galerije bo ob štirih v sklopu serije o Foucaultu predaval dr. Andrej Kurnik. Predavanje je naslovljeno "Foucaultova analitika oblasti, kriminalizacija vstaj in neoliberalna jurisprudenca". Govora bo o pravnih normah in subjektivitetah, ki jih proizvajajo pravne omejitve. Kako torej razumeti subjektiviteto kot gospostvo, upor in transformacijo? Vabljeni na premislek, ki se bo soočil z izsledki militantne raziskave o kriminalizaciji mariborskih vstaj.

Po predavanju, skodelici kave, kozarcu rujnega ali drugi omami, pa se ob devetih namenite v Menzo pri koritu. Na festivalu Mlade rime bomo priča večeru revije Idiot, katera bo predstavila dvanajsto številko. Idiot in Mlade rime vzajemno vzgajajo nove glasove, Jasmina B. Freliha pa sem vprašala po njihovem skupnem namenu, »v literaturo povrniti neke vrste sveto bojevništvo«.

//////////////////////////////////////////////////////////////////

Izjava se nahaja v posnetku celotne oddaje.

//////////////////////////////////////////////////////////////////

Včeraj se je v Kranju in Mariboru pričel mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica. Humor, klovni in maske se bodo ustavili v Kranju, Mariboru, Sežani, Celju, Novi Gorici, Krškem, Izoli, Šoštanju, Ljubljani in Rušah. Letos bodo performerji in obiskovalci skupaj sestavljali barvite in vsebinsko polne tkanine mest. Mesta bomo lahko spoznali na drugačne načine: Teater Narobov se bo poigral z običajnimi in standardiziranimi turističnimi predstavitvami, Bošnjaška kulturna zveza Slovenije pa bo vodila po Ljubljanski multikulturni poti.

Čez vikend pa si lahko nakupite novih drobnarij ali prečistite svojo imovino. V soboto in nedeljo bo v parku Tabor potekala druga garažna razprodaja, v nedeljo pa se bo v Tovarni Rog prvič odvila Rogova tržn'ca.

Kulturne novice je pripravila Nika Mahnič.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

:-)

Dopolnilo: garažna razprodaja v parku Tabor se je zgodila tudi včeraj, v Rogu pa traja malo bolj bujno dogajanje v stilu 'odprtih vrat' cel vikend, vključujoč danes. Seveda pa to pomeni tudi kaj drugega kot le garažne razprodaje, danes zvečer utegne pasti celo kak letni kino, na primer.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.