20. 6. 2014 – 23.45

IDIOTNET

Jedro Paraliterarne organizacije IDIOT predstavlja novo dvanajsto cifro revije IDIOT, presek generacij in glasov v interakciji, tokrat brez jasne teme, a z jasnim namenom posredovat temo naših cenzuriranih notranjosti.



»V literaturo moramo povrniti neke vrste sveto bojevništvo, skupnostno militantstvo za ponovno vzpostavitev besede — ne kot nekakšne himerične, brezstatusne diskurzivne sfere, temveč kot ključno snov, skozi katero bodo ustvarjene vse oblike vrednosti. Z ulico in barikadami vred.«



Multimedijska manifestacija IDIOTNET bo v fuziji literature, mozaika in glasbe šopala na Kinodvorišču (Atrij Slovenskih železnic, vhod skozi Dvorano Kinodvora), v petek 20. junija ob 23:45, z začetkom takoj po projekciji Jarmuschevega filma Večna ljubimca, ki si ga na Kinodvorišču lahko ogledate ob 21.30 uri. Za akustiko bo z mešalko skrbel jesusonecstasy, Andrej Koruza in Izland bodo zažigali in projicirali mozaike čez paraliterarce: Uroš Prah bo objestno zapecal v levo, Monika Vrečar bo seksualizirala prozo nasploh, Jasmin B. Frelih bo whitmanovsko pel o blackoutih na afterjih, Matjaž Zorec bo fural svoje nenadjebljive fukatožnosti, Nejc Bahor bo žagal balade, medtem ko ga bejbe pošiljajo po pir na krast pank večere, KarloDO VIDEO STREAMA BOSTE LAHKO DOSTOPALI S KLIKOM NA SPODNJO SLIČICO: Hmeljak bo jadral v neznano in probal zlomit jezik in Tibor Hrs Pandur bo balkaniziral sveto meso materije, za katero je gorel Giordano Bruno.

»Jezik je kljub vsem svojim neuspehom in nepremostljivim prepadom edini formalni simbolni sistem, ki je dovolj prehoden in prilagodljiv, da lahko zrcali kompleksnost in neuresničene možnosti človeškega družbenega življenja. Če bomo na prizorišču, ki so ga grozovito izmaličile katastrofe računstva, znali razrešiti daljnosežne konflikte brez medsebojne likvidacije in povrnili v življenje dejansko politiko, skozi katero bodo preteklost, prihodnost, notranjost in zunanjost kapitalizma podvržene družbeni odgovornosti do univerzalnega človeškega interesa, potem je jezik – formalno konstituiran kot egalitaren prostor skupnega branja – še vedno najboljši mogoči prostor za ustvarjanje, zbiranje, prevpraševanje in vrednotenje trditev.«



Dogodek, ki ga podpira Mestna občina Ljubljana in se bo v primeru dežja zgodil v Kinodvorovi kavarni, bo v zvoku in sliki sočasno prenašan na valovih ter spletni strani Radia Študent.

Kraj dogajanja

Dodaj komentar

Komentiraj