Oživljati skupnost v megalopolisu

Okrogla miza, intervju ali pogovor
27. 11. 2014 - 18.00

V tem intervjuju gostimo štiri Mehičane, ki prihajajo iz različnih družbenih skupin in ozadij Mexico Citya, združuje pa jih ena skupna ideja: ohraniti skupnost četrti Santa Maria la Ribera, ki se nahaja tik ob centralnem delu te velike metropole in se danes sooča s procesom gentrifikacije. Ta kolonia oziroma barrio s 60.000 prebivalci je zaradi velikega populacijskega skoka vse bolj podvržena težkemu kriminalu in nasilju, občasne napade in dilanje drog v nekaterih predelih pa spremlja trend priseljevanja bogatejšega sloja prebivalstva v bolj aktraktivne dele barria.

O barriu Santa Maria la Ribera smo se pogovarjali z arhitektom Danielom Diazom Vidaurrijem (SPAZI), kolesarjem in družbenim aktivistom Checom (Enchulame La Bici), slikarjem in koreografom Jorgejem Baco (Consejo Consultivo Cultural Ciudadano) ter lastnikom mične knjigarne in galerije Bernardom Plasencio (Libreria Bodet). Govorili so o idejah in pobudah, kako spodbuditi povezovanje skupnostii.

Diego Ruvelcaba (CineClub Santa Maria) je tudi aktiven član soseske, med drugim je posnel lokalne novice barria, ki jih lahko vidite tukaj.

Na sliki: Daniel, Diego, Jorge in Checo.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness