Domnevni klasični It kriminalci

Aktualno-politična novica

Ekipa radia Študent je bila včeraj v Kopru, kjer se je na Okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje zoper zakonca Damirja in Violeto Zukić, nekdanja Sintalova zaposlena ter Damirjevega bratranca Mileta, dolgoletnega aktivista za delavske pravice oziroma anarho-sindikalista. Zasebna tožilca Sintal in lastnik ter predsednik uprave največjega zasebnega koncerna na področju varovanja v Sloveniji, Robert Pistotnik, Zukićeve bremenita kaznivih dejanj žaljivih obdolžitev in razžalitev dobrega imena in časti, za kar jim je zagrožena zaporna kazen do šest mesecev. Obtoženi vse očitke zavračajo.

Med 6. in 26. septembrom leta 2011 naj bi na blogu Razkrinkani Sintal Pistotnika označili za lažnivca, prevaranta, izkoriščevalca delovne sile in kapitalističnega dvoličneža. V istem obdobju pa za Sintal domnevno navedli, da se v zasebnem podjetju sistematično krade, goljufa, izsiljuje in grozi delavcem ter se nad njimi izvaja mobing. Poleg kazenskega pregona zoper trojico potekata še dva civilna postopka, v katerih Pistotnik in Sintal terjata še odškodnino v višini 25.000 ter možna kazen 100.000 evrov v okviru začasne odredbe, ki prepoveduje kakršnokoli škodljivo ravnanje zoper Sintal.

V oddaji se najprej ozremo na pričanje, ki je po mnenju Sintalovega odvetnika Janeza Stuška indic, ki bi lahko pokazal na krivdo v postopku. Nato se osredotočimo na sam postopek in ga umestimo v kontekst sindikalnega boja in reakcije nanj. Stališče koncerna je, da cilj ne opravičuje sredstev, ter da v primeru ne gre za delavski boj, temveč zgolj za razžalitev in blatenje ugleda. Mile Zukić te trditve ovrže in nam poda drugačno sliko.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness