ZMAGA, ZMAGA, ZMAGA!* - VELEIZDAJE!

Oddaja
21. 8. 2014 - 15.00

Spoštovani - Zavezništva županove Micke torej ne bo v vladi?

Pa kaj potem: menda naj bi ji njeno evro-komisarstvo že neuradno potrdila tako Merklova kot Junker: to je očitno nagrada za to, da je njena vlada izvajala program Janševe in da je sama - skupaj s finačnim ministrom Čuferjem in šefom Banke Slovenije Jazbecem - lepo kvislinško odigrala vlogo evro-trojke, ne da bi se evro-vladalci morali izživljati še nad Slovenijo kot nad Grčijo idr. Važno pa je bilo, da se je Slovenija še naprej zadolževala, sicer po dokaj nižji obrestni meri - kar je bi edini dosežek Bratuškove -m vendar je bil brez reforme javnih naročil in nasploh preprečevanja kraje javnega denarja ta dosežek dvorezen, zahrbten: kajti gospodarska rast je in bo bistveno nižja od obresti na državne obveznice; to pomeni, da se bo morala država še zadolževati, seveda le pod trdimi pogoji finančnih trgov in ECB, torej: nujno rezanje javnega sektorja in še več privatizacij: po Telekomu, letališču ipd. pridejo na vrsto avtoceste, elektrogospodarstvo, voda itd.

Spoštovani - eno ima Janša prav: sedeti - pa ne v parlamentu - bi moral še marsikdo drug; tudi županova Micka in bodoča evropska komisarka; pa ne le zaradi zlorabe uradnega položaja za lastno korist. Kajti njena vlada, njena kvazi-»politika« je bila le še ena epizoda v odurni nadaljevanki slovenskih evro-kvizlinških vlad, ki so korak za korakom spodkopavale slovensko suverenost do točke brez povratka.

Spoštovani, izraz »neoliberalna vlada«, ki ga uporabljajo g. Mesec in drugi »pravi levičarji«, je daleč preblag, preveč teoretičen. Pravi izraz je: veleizdaja; izraz, ki ga je hrvaško vrhovno sodišče uporabilo za Sanaderjevo prodajo INE Madžarom. V zadnjem poldrugem desetletju je naša politična »elita« izdala ključne nacionalne interese - in najprej poslanstvo »dobre države«: upravljanje z javnim dobrom, državno lastnino za občo korist.To je pravi pomen »nacionalnega interesa« - ta je bil že davno ugrabljen za zasebne in osebne koristi - tajkunske, drobno-privatizacijske, karieristične s serijsko zlorabo najvišjih državnih funkcij; če pustimo Janšo ob strani - konec koncev od politikov edini sedi: g. Drnovšek si je omislil čezoceanskega Falcona, ko je zbolel; njegov naslednik, g. Rop je za delno prodajo NLB - on je sicer želel prodati CELO NLB - dobil službo v EBRD.V zadnjem poldrugem letu pa sta g. Čufer s svojim »svobodnim« zadolževanjem Slovenije - tudi pri ameriški banki JP Morgan, kjer se mu sedaj menda obeta služba. Je pa bilo še dosti navadnih sebičnežev - kot npr. komisar Potočnik, pa malih veleizdajalcev - od »mladih ekonomistov« do POP-TV-jevskih, »finančnih« in drugih medijskih propagandistov privatizacije vsega, vse tja do zadnjih guvernerjev Banke Slovenije, ki sta omogočala divje državno zadolževanje in tajkunstvo, sedaj pa BS ovira kreditiranje tudi zdravega slovenskega gospodarstva! In če bo županova Micka res postala komisarka z blagoslovom Merklove in Junkerja, bo to zadnja evropska klofuta in končno ponižanje slovenske države v vazalski protektorat, ki mu za koristi tujega kapitala vlada servilna elita.

Spoštovani - brez prevelikega pretiravanja bi lahko rekli: zadnje vlade so uspešno zapeljale Slovenijo na pot realizacije programa, ki ga je na domobranski prisegi Hitlerju l. '44 izrekel kvislinški general Rupnik: »Bodočnost Slovenije je v veliki Evropi; veliko Evropo pa lahko ustvari le močna Nemčija«. Dvomim, da se dr.Cerar, ki govori o nekih »Evropi danih zavezah«, tega zaveda. Kaj pa Združena levica?

Pa še to (post-festum): Cerar pravi: bodimo »človek človeku človek«: gromska strela, kaj misli, da je varuh človekovih pravic?!

Lahko noč in srečno.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

žebljico na glavico, ampak kaj čmo, taki smo, večinoma....Samo, da bo meni dobro, druge pa kaj gleda...Ene par nas je, ki sicer nismo taki, ampak tudi v politiko ne rinemo, da se ne bi okužili. ZL pa se bojim, da bo opozicija vladi in opoziciji, skratka prešvoh.

Povsem pravilno povedano. ZL bo edini unikat. Vse drugo je švabski konjušar! Vendar - dragi resignirajoči - to sranje ste nam zvolili VI! Drugič pa raje utihnite, kot da jamrate zaradi tistega, kar ste zagrešili z oddajo lističa ali neoddajo ter vsesplošno družbeno neaktivnostjo.

Obvezno berilo za politike!
http://www.publishwall.si/obvezno.berilo.za.politike
Zanimiva analiza razmer v BiH: Kdo so milionarji? - Kdo se bavi s politiko?
http://www.rtvslo.si/blog/marko-jezernik/zanimiva-analiza-razmer-v-bih-k...

Politikom je malo mar za izrečene besede, kot priviligirani državljani z zvrhano malho cinizma hitijo v za njih boljše čase...za njimi pa potop.
Bravo Igor

... , torej ... Bratuškova, Bratuškovi, Bratuškova!
..., itd.

Odlično napisano. Po katastrofalnem vladanju janšistov, tudi Barbika ni delal pravih korakov v gospodarstvu, vlada A.B. pa je delala čisto po nareku Bruslja, po preizkušenih neuporabnih receptih. Namesto, da bi dokapitalizirala SID banko in iz nje naredila poslovno banko za gospodarstvo, je zmetala milijarde evrov v zombi banke, ki jih bodo pocenili pokupili tujci.

Ja kaj pa prčakujete od Cerarjevih?!
Kaj je pa v preteklosti pokazal, razen lepih besed na nacionalni TV ob vsakem političnem izgredu Janšistov?

Vse skupaj se je začelo, ko so si prvi slovenski poslanci dvignili plačo brez, da so za dovoljenje vprašali ljudstvo - in ljudstvo je ostalo tiho... in dokler bo tiho, bodo prodajali, ropali, zadolževali, zastavljali, ... vse v imenu ljudstva, ki so ga tako ali drugače utišali... Lok se napenja in nihče ne ve kdaj bo počilo in koga bo udarilo. Vsi upamo, da ne bo ravno nas :(

.. grozovito nas stane zaplankanost, ja;

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.