Primal Alchemy

Vražja raperska artilerija

Ob elektronsko-raperski artileriji alkimistov Jovice in Žana bi še vrag dušo spustil. Ko ustvarjalca pretresa bes, ga izlijeta v precizno zadane udarce, ujete v vrtincu lo-fi industrial trušča. Zanju je družba čudovita grozota, vsakdanje zlo v dobesednem pomenu, ki zahteva strupen flow in glasbeni boj.

Primal Alchemy sta Jovica Novković in Žan Furman.

Primal Alchemy

Masaž

Popovci, ki jim brez indieja živeti ni

Masaž ustvarjajo zvočne črvičke, lačne spevnih melodij. Čeprav se ti bliskovito zarijejo v misli, je življenje z njimi simbiotično, iz njega pa vznika pozornost vzbujajoč groove. Inovativno naravnani v sredinske poslušalske frekvence spreobračajo staro šolo slovenskega mainstreama, a za kulturne ločnice jim ni preveč mar.

Masaž so Aleksander Cavazza, Maks Rozman, Sinja Smokvina in Timotej Poznič.

Masaž

LSDS Collective

Moderna glasbena stranka

Strokovno prepoznana Stranka slovenske popularne kulture zastopa norčavi trap, zavedni hip hop, elektroniko, narodnozabavno glasbo in druge, za svežo generacijo primerno kulturno apropriirane zvrsti. Zavestne pavlihe morda niso zrasli z učbenikom iz 90. let, vendar pišejo svoj manifest.

LSDS Collective so Dan Grabnar (Dansky), Filip Pavšek (Taurus), Jaša Kljun (NoKiltr), Jonatan Hudnik, Makar Mitrović, Miha Rajterič in Peter Pongrac (Male Ponco).

LSDS collective

Kiki

Čarovnica intimnih pripovedk

Glasbeni napoj melanholičnega popa in folka uročijo napevi za zaklinjanje resničnosti. Zavajajoče mehak vokal Laetitie Pohl razkrije temačnejše motive iz avtoričinega notranjega sveta in njena vsakodnevna srhljiva opažanja. Posledica čarovniškega izkustva pa vendarle ni obup, temveč vrsta malih katarz.

Kiki je Laetitia Pohl, spremljajo pa jo Gala Pregel, Jaka Florjančič in Nika Trdin.

Kiki

Decair

Ljubljanski dramaturgi krika in zvočnih zidov

Moderno sfriziran hardcore z elegantno agresivnimi linijami združuje šamarje in melodiko v razgibani težkokitarski dvojnosti. Ljubljanski dramaturgi krika z ekstravagantnimi zvočnimi zidovi gradijo robusten dom za vse privržence kultivirane grobosti.

Decair so Filip Kos Maligoj, Jan Gobec, Luka Žontar in Vid Čampelj.

Decair

BibliBan

Rock avtoritarizem starih duš z mladim emšem

Slovenjgraški kitarski avtoritarizem z novo sezono prostovoljnih izgnancev iz kulturno-izobraževalnega sistema predstavlja BibliBan. Ekipa z dijaškimi emši morda še ni legalen obiskovalec poznonočnih glasbenih beznic, a z dušo starih rockerjev in punkovsko mentaliteto so kot nalašč za tamkajšnji kaos.

BibliBan so Filip Klemenc, Jani Smolar in Tadej Kac.

BibliBan

Turneja

 • Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka
  Kiki, Primal Alchemy
 • Center mladih Koper
  LSDS Collective, Kiki
 • Studijski koncert RŠ
  Decair
 • Studijski koncert RŠ
  Masaž
 • MKNŽ, Ilirska Bistrica
  Primal Alchemy, Decair
 • Studijski koncert RŠ
  BibliBan
 • Klub eMCe plac, Velenje
  LSDS Collective, Primal Alchemy
 • C.M.A.K., Cerkno
  Masaž, LSDS Collective
 • Mostovna, Solkan
  Decair, BibliBan
 • Festival Kamfest, Kamnik
  Masaž, BibliBan
 • Studijski koncert RŠ
  Primal Alchemy
 • Studijski koncert RŠ
  LSDS Collective
 • MC Pekarna, Maribor
  Masaž, Kiki
 • Studijski koncert RŠ
  Kiki
 • Pumpnca, Novo mesto
  Decair, BibliBan
 • Gala hala, Ljubljana
  Finale Klubskega maratona

Kompilacija

Kompilacija 2022

O Klubskem maratonu

O Klubskem maratonu 22

Klubski maraton Radia Študent vsako leto znova išče, izkopava in razkriva presežke najnovejše domače glasbene produkcije. Kot izjemen in zanesljiv vir vzhajajočih imen, ki v nadaljnjih letih v velikem številu zaznamujejo milje mlade slovenske klubske in festivalske alternative, je uveljavljena institucija, ki ob ključni medijski podpori predstavlja optimalno izhodišče za prodor najzanimivejših novih glasbenih sil na slovensko alternativno glasbeno sceno. Glavno poslanstvo Klubskega maratona sta pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev ter ključna prva medijska in infrastrukturna podpora njihovih kreativnih podvigov ter potencialov za nadaljnji glasbeni razvoj.


Klubski maraton, najbolj taktna in najzanesljivejša koncertna ekspedicija na domačih tleh, se letos že enaindvajsetič podaja pred žaromete klubske javnosti.

Partnerji