Dan avdiovizualne dediščine

Kulturna ali glasbena novica
27. 10. 2015 - 14.52

Svetovni dan avdiovizualne dediščine je - dan, namenjen premisleku fizičnih in virtualnih, analognih in digitalnih arhivov, ki kot nosilci umetniške produkcije predstavljajo tudi pomemben del kulturne dediščine. Z letošnjim sloganom Ogroženi arhivi: zaščita identitet sveta se v središče postavlja problematika ogroženosti avdiovizualnega gradiva. Njihove arhive ogroža tako hitro kemično razpadanje kot tudi hiter tehnološki napredek in zastaranje gradiva - pa tudi človeški faktor oz. načelno pomanjkanje priznavanja pomembnosti avdiovizualnega gradiva, ki bi omogočilo trajno zaščito teh arhivov.

Govorili smo z Barbaro Borčić, vodjo Postaje DIVA, ki predstavlja spletni in fizični arhiv video in novomedijske umetnosti:

Izjava

V Projektni sobi SCCA bomo ob osmi uri lahko izvedeli več o raziskavi video umetnice Ane Čigon, ki bo v sklopu programa dneva avdiovizualne dediščine izvedla tudi performans. Več o dogajanju nam je povedala sama umetnica:

Izjava

 

Ob šestih pa vabljeni v Prtličje na Metodologije beleženja teoretičarke Pie Brezavšček in koreografinje Andreje Rauch Podrzavnik. O prepletu plesa in giba skozi prakso in teorijo smo govorili s Pio Brezavšček:

Izjava

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.