Tiskovna konferenca v Gledališču Glej

Kulturna ali glasbena novica
17. 10. 2012 - 14.22

Tokratne kulturne novice posvečamo včerajšnji tiskovni konferenci v Gledališču Glej, kjer so predstavili dogodke in novosti prihajajoče sezone ter naznanili javni razpis za novega umetniškega vodjo. Zanj bodo zbirali prijave do 16. novembra. Po besedah sedanjega umetniškega vodje Marka Bulca se je na razpis do sedaj prijavil en kandidat. O ozadju javnega razpisa, ki v prvi vrsti gradi na transparentnosti, je več povedal Marko Bulc:

///////////////////////////////////////////////////////

Izjava se nahaja v celotnem posnetku

///////////////////////////////////////////////////////

Gledališče Glej je med drugim predstavilo tudi programski sklop »Poslušaj«, ki se loteva področja scenske glasbe, vzpodbuja ustvarjanje inovativne gledališke in filmske glasbe. Programska vodja vsebinskega sklopa Poslušaj Katarina Avbar je predstavila novitete letošnje sezone 2012/2013, kjer se mentoriranju poleg Mitje Vrhovika Smrekarja pridružujeta še Peter Dekleva in Brane Zorman. Delavnice bodo potekale vsak mesec po en teden. Programski vodja Marko Bulc pa dodaja:

////////////////////////////////////////////////////

Izjava se nahaja v celotnem posnetku

////////////////////////////////////////////////////

Prihodnji teden pa se začenja tudi cikel tujih gostovanj Glej čez mejo!, ki ga Glej izvede tri- do štirikrat na leto ter s tem predstavi relevantne predstave iz vsebinsko sorodnih gledališč iz tujine. O oktobrskem mini festivalu je več povedal predstavnik za odnose z javnostmi Rok Avbar.

//////////////////////////////////////////////////////

Izjava se nahaja v celotnem posnetku

/////////////////////////////////////////////////////

Hkrati je Gledališče Glej predstavilo še pet letošnjih avtorskih projektov. Novembra bo na vrsti miniaturka Alena Prošiča Lorelai, decembra predstava Marka Čeha Celjski grofje ali mala črna luknja, opera v treh dejanjih. Februarja bo Jaša Koceli predstavil svoj režijski prvenec Ni obale ni, aprila pa bo na sporedu Pasion po svetem Janezu Marka Bratuša.
Nekaj predstav bo izvedla tudi skupina G-fart, skupina študentov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, ki je letošnji rezident Gledališča Glej. Gre za nov produkcijski model, ki gledališkemu režiserju/avtorju omogoča enoletno razvijanje projekta ali več povezanih projektov. Pri tem pa rezident svoje delo predstavlja javnosti sproti, bodisi v obliki odprtih vaj, del v nastajanju ali premier. Za projekt se je Gledališče Glej odločilo prav spričo hiperprodukcijskega načina dela, ki sili v vse krajše procese ustvarjanja.

Kulturne novice je pripravila Alja.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.