V iskanju Drugega v Škocjan

Kulturna ali glasbena novica
23. 9. 2014 - 14.10

V prvem jesenskem listju, ki se barva pod obledelimi sončnimi žarki, se bomo iz v meglo zavite ljubljanske sivine preselili v idilično naravo Škocjana. Tam se namreč danes začenja 2. Mednarodna filozofska delavnica in konferenca v organizaciji KUD Apokalipsa in Srednjeevropskega raziskovalnega inštituta Soeren Kierkegaard Ljubljana, v soorganizaciji Cankarjevega doma in Pedagoškega inštituta. V okviru Kierkegaardovih stoletnic rojstva in smrti se bo letošnji simpozij odvijal pod vprašanjem Kako se izogniti totalitarizmu potrošništva: etika drugosti z »zgodovinskega izhodišča«. Več o simpoziju in njegovi zgodovini nam je povedal odgovorni urednik KUD Apokalipsa, Primož Repar:

 

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Zakaj pa je Kierkegaard še vedno aktualno ime, pod okriljem katerega je vredno razmišljati o našem vsakdanu:

 

 

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Za vse, ki ste obsojeni na posedanje v ljubljanski kotlini, pa se zadnji dan simpozija, 26. septembra, preseli v ljubljanski Cankarjev dom. Tam boste lahko po Kierkegaardovi misli plezali v razno razne smeri, saj je njegova misel ...:

 

*Izjava se nahaja v ponsetku.

 

V drugem delu pa se bo filozofski logos v Škocjanu umaknil pesniški besedi. Od 26. do 28. septembra bo namreč prav tako v organizaciji KUD Apokalipsa v Škocjanu potekal festival Revija v reviji, kjer bo se bo sodobni svet predstavljal predvsem skozi obraz haikuja.

 

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.