Britoff Google 2

Aktualno-politična novica
gugelj
15. 4. 2015 - 9.01
 / BritOFF

ob 9:oo

 

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je v telefonskem pogovoru skušal prepričati ruskega predsednika Vladimirja Putina, naj Iranu ne posreduje dogovorjenega prestreznega raketnega sistema S300. Netanjahu vsekakor ni bojazljivec, saj je ruskemu kolegu zagrozil, da bo v primeru, če se prodaja raketnega sistema izvede, Izrael oborožil Ukrajino.

Do prodaje raketnega sistema S300 Iranu so kritične tudi Združene države Amerike, ki se soočajo z valom protestov proti policijskemu nasilju. Manjši protesti se odvijajo v več kot 30 mestih v 18-ih zveznih državah.

Iz zvezne država Atlanta pa prihaja vest, da je bilo na zaporno kazen obsojenih več učiteljev. Krivi so bili prirejanja rezultatov preverjanj znanja in sprejemanja podkupnin. Goljufanje pri rezultatih je bilo dokazano pri več kot polovici tamkajšnjih državnih šol.

Izlitje nafte je v Mehiki kontaminiralo vire pitne vode za več kot 200.000 ljudi. Tatovi črnega so preluknjali naftovod, nafta pa je nato začela iztekati v morje. Najbolj ogroženo mesto je Villahermosa v zvezni državi Tabasco.

To je v britoffu ob deveti vse. Ob desetih pa lahko prisluhnete nadaljevanju zgodbe iz prejšnjega tedna. V javnost je namreč pricurljal interni Googlov dokument - odziv na preiskavo o kršenju protimonopolne zakonodaje.

 

ob 10:00

 

 

Generalni svetovalec spletnega velikana Google Kent Walker je vsem zaposlenim poslal pismo, v katerem se odziva na preiskavo, ki jo je sprožila Evropska komisija. V pismu Google vse očitke zavrača in navaja grafe, s katerimi prikazuje tržne deleže konkurenčnih spletnih storitev.

Na področju iskalnikov pravi, da je veliko konkurence - Yahoo!, Bing, DuckDuckGo, StartPage, Gigablast, Baidu … Kot zanimivost: od naštetih zgolj dva nista locirana v Združenih državah Amerike. Spletne storitve, kot so Amazon, eBay, Bookings.com in mnogo drugih ponudnikov spletnih storitev, imajo mnogo večji tržni delež kot konkurenčne Googlove storitve.

Generalni svetovalec nadaljuje, da se bo Evropska komisija na čelu z varuhinjo konkurence Margareth Vestager najbrž podala tudi v vode mobilne telefonije. Tudi na tem področju naj bi bila korporacija čista kot solza, saj je njihov operacijski sistem odprtokoden, na tržišču aplikacij pa so lahko dostopne tudi tiste, ki Googlu predstavljajo neposredno konkurenco.

A Google zagotovo ne bo imel lahkega dela, ko se bo zagovarjal pred komisijo. Prejšnji mesec je ameriški časnik Wall Street Journal pomotoma objavil rezultate preiskave o kršenju konkurenčnega prava, ki jo je izvedla ameriška Zvezna trgovinska komisija leta 2012. Dokumenti so pokazali, da se je korporacija tožbi izognila skozi šivankino uho.

Zaključimo s citiranjem pisma. V Googlu se zavedajo, da bodo prihajajoča medijska poročanja moteča, a zaposleni lahko pomagajo na dva načina. Prvič tako, da pravnih postopkov ne komentirajo niti navzven niti navznoter. Drugič pa tako, da se osredotočijo na to, kar počnejo najbolje … torej na to, da zagotavljajo odlične produkte uporabnikom in strankam.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness