AVDICIJE RADIA ŠTUDENT! | Radio Študent

AVDICIJE RADIA ŠTUDENT!

AVDICIJE RADIA ŠTUDENT!

Rok za prijavo na vse avdicije: 18. november 2019!

AVDICIJA UNIVERZITETNE REDAKCIJE!

Izobraževanje za koga? Študentsko mešetarjenje? Vzgoja-ja-ja? Kam so šli vsi cicigani? Kam so šli vsi študentski domovi? Univerzitetne mandarine? Kam so šli vsi dodatki?

Če tudi tebi zgornja vprašanja ne pustijo spati, poišči odgovore na RŠ-u! V univerzitetni redakciji Radia Študent se med drugim ukvarjamo s študentskimi vprašanji, izobraževalno problematiko, sodobnimi trendi vzgoje in mladinsko politiko. Če najdeš še kakšno tematiko, ki bi se je morali lotiti, pa nam jo le sporoči.

Pošlji nam kratek življenjepis in dopiši svoje področje zanimanja.  Prijave sprejemamo na avdicija.ur@radiostudent.si do 18. novembra 2019.

 

AVDICIJA REDAKCIJE ZA KULTURO IN HUMANISTIČNE VEDE!

Redakcija za kulturo in humanistične vede Radia Študent ponosno zaobjema kritične in reflektivne vsebine celovite scene, ki ji v najširšem smislu pravimo kultura. Od literature do filozofije, od scenskih do vizualnih umetnosti, od filma do teorije, od novomedijskih do klasičnih umetnin. Poleg recenzentskih in komentatorskih form skrbno gojimo daljše teoretske, umetniške in eklektične oddaje, ki ne le odsevajo domačo in tujo kulturno infrastrukturo vseh naštetih in nenaštetih področij, temveč so same nemalokrat unikaten in nikjer drugje prisoten del njih. V tem smislu je RKHV erešovski endemit.

To hočemo skrbno gojiti z novimi silami, zato te odprto, prisrčno in tudi resno vabimo, da se nam pridružiš.

 Prijava na avdicijo naj vsebuje:

- življenjepis (sproščen, ne Europass CV, ugh!) in

- tekst (recenzija/refleksija/komentar poljubnega kulturnega izdelka/dogodka), ki naj obsega do 1000 besed.

Pošiljko pričakujemo do 18. novembra 2019 na  avdicija.rkhv@radiostudent.si.

 

AVDICIJA ZNANSTVENE REDAKCIJE!

Si študent_ka naravoslovno-tehnične smeri in rad_a spremljaš novosti iz sveta znanosti? Znanstvena redakcija Radia Študent vabi! Odpotuj v svet znanosti. 

Pošlji nam največ dve strani dolgo obnovo aktualnega znanstvenega članka po svoji izbiri, tako da bo razumljiva tudi tvojemu cimru s FDV-ja ali babici, pripiši še področja, ki najbolj vzbudijo tvojo radovednost, in priloži svoj življenjepis – pa si skoraj prispel_a.

Prijave pričakujemo do 18. novembra 2019 na  avdicija.zr@radiostudent.si.

 

AVDICIJA AKTUALNOPOLITIČNE REDAKCIJE!

Bodi prvi, ki poroča o Trumpovi ponovni izvolitvi! Budno spremljaj špansko državljansko vojno 2.0! Javljaj se z osvobojenega ozemlja dežele Štajerske! Pridruži se aktualnopolitični redakciji Radia Študent! Če ne drugega, se nauči skuhati močno kavo …

Najdi svoje mesto med nami tudi ti in nam na mail: avdicija.apr@radiostudent.si pošlji življenjepis in do 500 besed dolg komentar poljubnega družbenopolitičnega dogodka ali pojava. Še posebej pozoren bodi na izvirnost teme, ki jo komentar obravnava. Bonus točke: ne-Europass življenjepis. 

Čas imaš do 18. novembra. 

 

AVDICIJA GLASBENE REDAKCIJE!

V glasbeni redakciji spet kličemo nova ušesa in z njimi nove, pa tudi starejše muzike. Kot vselej bomo veseli vseh kandidatov in še posebej tistih, katerih brbončice so že izgradile najmočnejšo odpornost na viruse panka in rokenrola, etna ali svakojakega jazza. Zopet ste k participaciji v Glasbeni redakciji RŠ izrecno vabljene tudi ženske!

Pošlji kratek življenjepis s poudarkom na izkušnjah, tako ali drugače povezanih z glasbo, dva pisna seznama skladb s po petdeset komadi (izmed teh naj bo NUJNO četrtina slovenskih, skladbe pa naj se med dvema seznama ne ponavljajo) in eno besedilo na temo muzik v dolžini do 4000 znakov s presledki (bodisi kritiško recenzijo plošče ali koncerta bodisi komentar ali predstavitveni/dokumentaristični tekst na izbrano temo, povezano z glasbo, glasbeno sceno ali glasbeno industrijo). 

Prijave zbiramo na avdicija.gr@radiostudent.si do 18. novembra!

 

AVDICIJA LEKTORSKE SLUŽBE!

Gojiš strast do jezikovnih zagonetk in njihovega odgonetanja? Imaš ostro lektorsko oko?

Prijavi se na lektorsko avdicijo Radia Študent! Čakajo te osupljive lektorske izkušnje, še nevidene stavčne strukture, raziskovanje poslednjih meja slovenskega jezika in intenzivno lektorsko vežbanje, ki ga ne pozabiš.

Kratko predstavitev (do 2000 znakov s presledki) pošlji na lektura@radiostudent.si do 18. novembra.