"Deep Culture"*

Kulturna ali glasbena novica
26. 10. 2018 - 15.10

Na današnji dan leta 1991 je zadnji vojak revolucionarnih sil JLA zapustil ozemlje novoustanovljene buržoazne Republike Slovenije. In od tistega dne se je v kulturi razrasla tako imenovana globoka kultura. Tako je, spoštovane poslušalke, danes ne pišemo novic, danes zasledujemo protikulturne zarote!

Kaj nam drugega, ubogim novinarjem, tudi ostane? Saj si želimo le kratko, tako rekoč piarovsko mnenjce kakega kritika, žirantke, založnika, aktivista, kulturne producentke ali pesnice o Jenkovi nagradi, ki jo kanijo podeliti danes zvečer. Kličemo torej križem kražem po sceni in izven nje, pa se vsi izgovarjajo na urgentne posle, slabo zdravstvo, ta ali oni nujni dogodek, ki ga morajo obiskati ali oceniti, osebno vpletenost in tako dalje in tako naprej.

Tako smo na koncu poklicali pokončnega založnika in človeka Roka Zavrtanika z založbe Sanje. Takole pravi o literarnih nagradah:

izjava

Ali se založba Sanje s svojimi izdajami sploh trudi konkurirati za nagrade?

izjava

Kljub temu bi si po Zavratnikovem mnenju kakšna njihova izdaja sem in tja zaslužila kakšno nagradico. Kakšna bi bila potemtakem dobra merila podeljevanja nagrad?

izjava

Stanje je slabo, vse obvladuje temačni kabal kulturnikov, ki se zbirajo v temačnih sobah secesijskih ljubljanskih dvorcev. Skozi njihov globoki zlovešči smeh, smo zastavili vprašanje: zakaj si o tem nihče ne upa spregovoriti?

izjava

Ne bit ovce, zbudte se! Poglejte resnici v oči in dajte izjavo Radiu Študent, drugemu v službi resnice!

Avtorji: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.