PLES JEZIKA IN FEMINIZMA

Kulturna ali glasbena novica
27. 2. 2018 - 15.10

Kljub grozečemu polarnemu mrazu, ki kraljuje nad strahom pred socializacijo izven topline doma, nam program današnjega večera ponuja mnogotere oblike kulturnega ogrevanja. Za plesno ogrevanje je Zavod EN-KNAP s svojim mednarodnim programom UVOZ-IZVOZ poskrbel za uvoz enega najbolj provokativnih sodobnih italijanskih koreografov; Roberta Castella. Ta se nocoj ob 20.00 v Španskih borcih predstavlja z misteriozno predstavo "In girum imus nocte (et consumimur igni)", o kateri nam bo nekaj uprizoritvenih skrivnosti razkril plesni revolucionar in ustanovitelj EN-KNAPA; Iztok Kovač.

IZJAVA
 

Po plesnem ogrevanju, se v Trubarjevi hiši literature ob 20.30 lahko pogrejete s sodobnim mišljenjem subjekta feminizma s Katjo Čičigoj, ki se bo v sklopu ciklusa predavanj »Feminizem danes« lotila vprašanja identitete - onkraj identitete.

IZJAVA
 

Bolj podrobno se bo spustila v problematiko ženskih gibanj.

IZJAVA
 

Od razčlenjevanja feminizma, se h raziskovanju jezika lahko odmaknete v Slovensko mladinsko gledališče ob 20.00, kjer se bo v sklopu pogovorov Dežela pridnih tokrat predstavil strastni jezikoslovec Kozma Ahačič. V pogovoru z Boštjanom Naratom se bosta lotila miselnosti jezika v razmerju med osebnim in kolektivnim ter njegovi funkciji kot bazičnosti komunikacijskega sredstva in političnosti umetniškega izraza.
 

Nocoj je torej zadnjim izdihljajem zime moč kljubovati s kulturo. Vprašanje je le, ali se boste pogreli s plesom, jezikom, ali feminizmom.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.