Križarski shod

Oddaja
15. 1. 2020 - 17.00
 / OFFsajd

Kdo še nikoli ni bil užaljen na Twitterju?

Za božič je predvsem krščansko slovensko javnost razburil tvitič, v katerem je državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje znanost in šport Jernej Štromajer voščil božič s sliko na svojem Facebook in Twitter profilu z napisom “Merry Christmas Ya Filthy Animals”, citatom iz otroško-božične filmske klasike Sam doma 2.

Izjava

Predvolilno soočenje v etru Radia Študent
 / 11. 4. 2018

Odzivi na socialnih omrežjih so bili ostri, slovenska desna facebook in twitter sfera pa je v Štromajerju našla točko skupnega sovraštva in sprožila nov križarski pohod. Javnemu linču zaradi slabe šale se je kaj kmalu pridružila tudi politika, tako da je predsednik Nove Slovenije Matej Tonin pozval premiera Marjana Šarca, da odgovori na Štromajerjevo vedenje. Prišlo je celo tako daleč, da se je opravičil tudi resorni minister Jernej Pikalo, ki je povedal, da se je Štromajer že opravičil in da se je on pogovoril z njim o nedostojnem tvitku. Na stran užaljenih, ubogih in prizadetih katoliških fundamentalistov pa se je postavil Šarec, ki je dejal, da če bi šlo za člana njegove stranke, bi bil že bivši.

Danes se je zgražanje materializiralo v obliki protesta, ki se je pred eno uro začel pred poslopjem vlade. Udeleženci pozivajo k odstavitvi Štromajerja, za organizacijo protesta pa stoji Gibanje za otroke in družine v povezavi s še “mnogimi prizadetimi posamezniki”, nam je zaupal Aleš “za otroke gre” Primc, predsednik gibanja Za otroke in družino. Neprimerno in nedostojno na mirno noč iz Štromajerjeve strani, meni.  

Izjava

Pravi, da obstaja tudi “objektivna” neprimernost in da v bistvu ne gre za zgoraj omenjena čustva. Vsesplošno obstoječe norme pravijo, da je Štromajer prostak in to v najbolj svetem delu leta. 

Izjava

Ker je Štromajer predstavnik vladnega kabineta, je to nekaj čisto drugega, kot če bi kaj takega rekla ena čistilka v državni upravi rekla, meni Primc.

Pogovor s kandidatko za predsednico RS
 / 12. 10. 2017

Izjava

Poslanka Nove Slovenije Ljudmila Novak meni, da si takega komentarja ne bi smel privoščiti noben državljan, ne glede na funkcijo. S tem se namreč izgubljajo vrednote in kultura v družbi.

Izjava

Za te družbene komponente je seveda vredno žrtvovati del svobode govora.

Izjava

Primc še meni, da bi bilo najbolje, da Štromajer odstopi kar sam, ker oni ne bodo odnehali.

Izjava

Poslanec Socialnih demokratov Matjaž Nemec v katoliškem duhu odpušča in razume.

Izjava

Jernej Štromajer pred koncem protesta ni želel podati izjave. Podobno stališče je zavzela večina poslancev iz številnih političnih strank, od katerih smo neuspešno poskušali dobiti komentar na današnje dogajanje. So pa zato nekaj izjav na Gregorčičevi pobrali naši novinarji.

Izjava

OFFsajd sta pripravili vajenka Lucija in Anja.

Izjava

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness