Pet evrov za naslov

Aktualno-politična novica
11. 6. 2020 - 17.00
 / OFFsajd

Na upravni enoti Tobačna v Ljubljani je vedno gneča. Nedaleč od Radia Študent, na drugi strani železnice, 167 javnih uslužbencev vsakodnevno obravnava od 500 do 1500 strank. Zaposleni so že večkrat odkrito govorili o stavki. Lani oktobra so se tako problemi pojavili zaradi neupoštevanja delovnega časa; zaradi velikega števila strank so zaposleni končali z delom več ur po koncu uradnih ur. Tokrat je težava v novem načinu dela, ki so ga uvedli zaradi epidemije novega koronavirusa. 

Gradbeno-investicijski zapleti prodaje nepremičnin Tobačna mesto
 / 31. 7. 2018

Iz Sindikata delavcev upravne enote Ljubljana so za današnjo izdajo Dela povedali, da “diši po stavki”, v intervjuju za Radio Študent pa potrdili, da pogovori z načelnikom ljubljanske upravne enote Bojanom Babičem še potekajo. 

Ljubljanska upravna enota je na začetku leta načrtovala reorganizacijo dela, do katere pa zaradi epidemije novega koronavirusa ni prišlo. Akt, ki uvaja nov sistem dela in so ga na upravni enoti pripravili sami, je tako vlada potrdila danes. Med drugim načrtujejo uvedbo enotnega sistema dela za okenci, pri katerem bo le ena čakalnica, s tem pa naj bi skrajšali čakalne vrste. Več o posodobitvah sistema predsednik sindikata Dragan Stanković. 

Izjava

Vodstvo upravne enote je načrt reorganizacije uskladilo s sindikati, na tem področju torej ne prihaja do trenj. Kljub temu pa opozarjajo, da za zdaj še ne moremo vedeti, kako in ali sploh se bodo pogoji za zaposlene izboljšali. Pogajanja med načelnikom in sindikatom potekajo zaradi preobremenjenosti delavcev, kar je posledica spremenjenega poslovanja med epidemijo. Stanković pojasni, kako je potekalo delo zadnje tri mesece. 

Izjava

COVID sistem po mnenju Stankovića ne deluje.

Izjava

Poleg preobremenjenih telefonskih linij in sedem dni trajajočega odgovarjanja na elektronsko pošto je težava tudi v tem, da se strankam odmerja čas. Vsakemu pripada petnajst minut, kar v praksi ne deluje vedno. Vodstvo upravne enote kljub temu trdi, da je četrt ure dovolj in zaradi tega ne nastaja čakalna vrsta. Stanković se s tem ne strinja. 

Izjava

Način poslovanja, ki ga je prinesel novi koronavirus, se je očitno vseeno izkazal za dokaj učinkovitega, saj se govori o tem, da bi ga obdržali

Elitizacija mesta Ljubljane in alternativni pristop v Rimu
 / 22. 12. 2016

Izjava

Stranke na upravni enoti Tobačna so se morale poleg naročanja privaditi tudi na nove cene parkirnine na parkirišču pred upravno enoto. Z novim lastnikom zemljišč na območju Tobačne tovarne se je namreč parkirnina podražila na pet evrov. Vsak, ne glede na to, za koliko časa namerava parkirati, mora pred vhodom plačati PET EVROV. Do konca letošnjega marca je imela parkirišče v najemu družba Pinacea, ki je za prvo uro parkiranja na parkirišču pri Tobačni zaračunala 1,2 evra, vsako nadaljnjo uro pa dodatnega pol evra. Po nekaj poslovnih saltah in prevalih je parkirišče prešlo v last družbe AS57, ustanovljene pod imenom Tobačna center. AS57 pa je v lasti družbe Kompas Shop. Zanimivo je, da s parkingom uradno upravlja Gojitveno lovišče Gornji Petrovci, na katerega so pisani parkirni listki.

Stranke so se nad ceno pakirišča množično pritoževale, upravna enota pa jim je v odgovor sporočila, da nimajo nadzora nad parkiriščem, ker ni v njihovi lasti - ceno lahko določa lastnik sam. Stankoviću se zdi parkirnina predraga, o ceni pa smo povprašali tudi uporabnike parkirišča

Izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.