Natečaj Klubskega maratona 2023

Natečaj Klubskega maratona 2023

 

Radio Študent poziva in spodbuja vse mlade in kreativne, še neuveljavljene glasbenike in glasbenice ter skupine, da se prijavijo na natečaj za sodelovanje na Klubskem maratonu 2023.

Letošnjo jesen bo Klubski maraton ponovno obiskal številne avtonomne in mladinske klubske prostore po vsej Sloveniji. Na večtedenski turneji se bo predstavilo šest obetavnih glasbenih ustvarjalcev oziroma skupin, ki jih bo na podlagi prijav na natečaj izbrala strokovna komisija glasbene redakcije Radia Študent.

Poleg koncertnih nastopov s finalnim večerom v Ljubljani bo Radio Študent izbranim klubskim maratoncem omogočil tudi izvedbo radijskega koncerta v živo, obsežno promocijo med maratonom in po njem ter studijsko snemanje skladb, ki bodo izdane pri Založbi Radia Študent na promocijski kompilaciji Klubski maraton 2023.

 

Prijave na natečaj sprejemamo do 28. marca 2023.

Prijava s pripisom »Prijava na natečaj Klubskega maratona« naj vsebuje:
- vsaj tri avdioposnetke (format .mp3, 320 kbps),
- naslove in besedila skladb,
- kratko predstavitev skupine oziroma posameznika,
- ime in priimek kontaktne osebe, elektronski naslov in telefonsko številko.

Prijave sprejemamo izključno na elektronskem naslovu: glasbeni.urednik@radiostudent.si.

 

Klubski maratonci 2023 bodo izvajalci, ki ne glede na dosedanjo koncertno in studijsko kilometrino kažejo kreativen in kritičen pristop k ustvarjanju glasbe. Izbrani izvajalci bodo postali del glasbene karavane, s pomočjo katere se je širši javnosti do sedaj predstavilo že več kot sto klubskih maratoncev.

Dodatne informacije dobite pri urednici glasbene redakcije Radia Študent, Nini Zajc, na zgornjem e-poštnem naslovu.

Vtisnite svoj pečat v slovensko podtalno glasbeno kulturo in postanite del najbolj prodorne glasbene karavane, Klubskega maratona Radia Študent!

_____________________________________

Informacije o dosedanjih izvedbah:

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, spodbuja in promovira nove kreativne presežke domače glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori vzpostavlja izjemno izhodišče za nadaljnji razvoj vzhajajočih, še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev in ustvarjalk.

http://www.radiostudent.si/klubskimaraton

 

randomness