Današnji mestni napovednik

Oddaja
27. 2. 2021 - 16.30

20:00 Škuc: SsmKOSK Livestream

Moji predragi cvetlični lončki, katere bi moral že zdavnaj zaliti.

Pohod asocialnih livestream dogodkov nadaljujemo s SsmKOSK. Projekt Blaža Božiča, ki ima za seboj tudi več izdanih pesniških zbirk. Zbirk poetičnih del, ki vsebujejo strukturo, sporočilo in jih ni možno ustvariti brez močnega občutka za estetiko. Kar pa s SsmKOSK z največjo ljubeznijo uniči. Ta glitchcore/breakcore kaos predstavlja audiovizualno grgranje kislih kumarc v karameli in zato nam je v največje čast, da ga lahko predvajamo za vas v živo preko FB kanalov Škuc, NuclearCat666 in SsmKOSK

Če nam ne bo Facebook zaprl streamov zaradi sovražnega govora proti standardom dobrega glasbenega okusa.

Brez vstopnine.

 

 

20:00 CŠKP Izola: Koncert: Bakan Band

Bakan band so rock n’ roll skupina s Kopra, ki od leta 2007 deluje pod vodstvom priznanega obalnega kitarista Staneta Bakana. Skupina igra v svojem značilnem slogu, ki ga odlikuje energična izvedba s pravim žurovskim vzdušjem. Nastopali so po raznih klubih po Sloveniji in na raznih rock festivalih pri nas in Italiji. (Gora Rocka, Magma x fest, Rock Targato Italia, Rock on Loredan, Rock Otočec, Tour Music Fest 2016 …). Skupina je nedavno prejela tudi nagrado publike na rock manifestaciji “Rock targato Italia” v Milanu.

Povezava!

 

 

21:00 CSK France Prešeren: Just Friends Quartet

Just Friends Quartet je klasična, tradicionalno orientirana jazzovska combo zasedba, ki goji in na novo interpertira zven kvartetov legendarnega saksofonista Sonnya Rollinsa iz 50' let prejšnjega stoletja Kvartet je leta 2018 CD ploščo z naslovom 'Sitting in the shade', lani pa svež avtorski album z naslovom 'Swinging all the way' z avtorsko glasbo pianista Marka Petrušiča. Igranje prearanžiranih standardov so nadgradili z originalno avtorsko glasbo, napisano v tradicionalnem jazzovskem duhu. Tradicija je neizčrpen vir navdiha, saj je v njej moč odkriti in reinterpretirati najbolj esencialne elemente, zaradi katerih ima jazz specifičen zvok, to pa so predvsem ritmični drive, harmonske strukture in zlivanje zvena inštrumentov v kompaktno zvočno zmes.

Na live stream koncertu v Centru slovanskih kultur France Prešeren, bo predstavljen album Swinging all the way.

 

 

20:00 Stand-Up in Sežana: Brezmejni komični spletni večer #3

V soboto, 27. 2. se bo na spletnem odru odvil že tretji Stand-up in Sežana! Spet bomo na vaše male ekrane prinesli smeh. Nov koncept, nove fore, novi izkušeni obrazi.
Tokrat bomo z vami:
👉 Klemen Bučan, televizijski glas z radijskim obrazom
👉 Mladen Pahović, drugi najstarejši Mladen na svetu
👉 Rok Škrlep, njegova face je še kr lepa, njegov humor niti malo
👉 Peter Šanovič, gostitelj večera. Jezusov brat po frizuri in miselnosti. S tem, da je Jezus odpuščal, on pa je bil odpuščen.
Spletni stream se začne ob 20h na FB strani Kosovelovega doma Sežana.
Pripelji še brata, nono in kokice!

 

 

 

Tule pa še nekatere trenutne razstave:

 

MSUM: Avtografija, zagonetnost, uporništvo: fotografija Božidarja Dolenca

Prva obsežnejša posthumna razstava Božidarja Dolenca (1950 – 2008), enega najvidnejših in najbolj priznanih ustvarjalcev na polju fotografije v drugi polovici dvajsetega stoletja pri nas, je nastala na osnovi njegove leta 2016 pridobljene fotografske zapuščine. Kompleksnost, bogastvo in obsežnost opusa avtorja, ki je s svojim nekonformističnim duhom ob tematiziranju uličnih prizorov izoblikoval fotografsko poetiko, prepoznavno po skoraj boleči neizprosnosti in pomenski trpkosti, in ki ga je posebna vizualna estetika dogodkov alternativne kulture od konca sedemdesetih let dvajsetega stoletja pritegovala tako močno, da velja za njenega največjega pričevalca, sta narekovali, da se enako skrbno kot fotografijam, ki jih je Dolenc sam vključil v svoje znane cikle in se z njimi predstavljal na razstavah, posvetimo tudi njegovemu obsežnemu korpusu posnetkov alternativne kulture osemdesetih let.

 

DobraVaga: Lea Topolovec: Pit Stop

Pit Stop je nadaljevanje umetničinega projekta, v katerem raziskuje obravnavo in predrugačenje nevtralnega galerijskega prostora. Pri procesu zapolnjevanja galerijske praznine projektnega prostora Fotopub je v instalaciji Pit Stop sledila svojim pravilom, domišljiji in intuiciji, skozi katera je s sopostavljanjem materialov ustvarila posebno senzorično doživetje.

 

Cirkulacija2: Najemnina + Stroški

Umetniško aktivistična instalacija “Najemnina + stroški” skupine Kvadratni meter se ukvarja z bivanjsko problematiko v lokalnem in evropskem prostoru. Sodobni človek pod vtisom svobodnega obstoja in ideje meritokracije utrpi občutek krivde nad lastno nezmožnostjo preživetja v sistemu, ki naj bi pridne nagrajeval s premoženjem.
S projektom se skupina fokusira na konkretne vzroke bivanjskih tesnob mlajših generacij in delavskega razreda ter na neizogibne eksistencialne posledice in kontradikcije.

 

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 
randomness