Aktualnopolitična redakcija

Aktualnopolitična redakcija

Čeprav ime redakcije nakazuje poročanje o trenutnem dogajanju v domačem ali tujem političnem prostoru, nabor vsebin, ki jih dnevno obravnavamo, še zdaleč ni omejen na naslovnico povprečnega informativnega medija. Poleg podtalja notranje in razsežnosti zunanje politike je naše delo usmerjeno tudi k raziskovanju tematsko in geografsko obsežnih globalnih procesov, od tega, kaj naj bi pomenil zeleni prehod, do družbenih in ekonomskih sprememb na makro- in mikroravni; od poročanja o obrobnih skupinah in globalizaciji vse do lokalnih problematik. Ustvarjamo dnevnoinformativne programe in daljše, bolj poglobljene oddaje, snemamo intervjuje, vodimo okrogle mize, delamo na terenu in se ukvarjamo z raziskovalnim novinarstvom.

Uspešno opravljeni avdiciji sledi uvajanje, ki je temelj za ponotranjenje osnov novinarskega pisanja in etičnih  standardov. V okviru tega potekajo predavanja o različnih področjih radijskega dela in ustvarjanje oddaj pod mentorskim vodstvom. Trajanje uvajanja je odvisno od bodoče_ga novinarke ali novinarja, pričakuje pa se udejstvovanje enkrat do dvakrat tedensko. Sodelavci aktualnopolitične redakcije dobijo novinarske izkaznice in ustvarjajo redne programske vsebine, po želji pa tudi oddaje o temah, ki jih še posebej zanimajo. Delo obsega poleg rednih radijskih prispevkov tudi udeležbo na sestankih.

Delo na redakciji je lahko zgolj zanimiva izkušnja in priložnost za  raziskovanje področij, ki te zanimajo, lahko pa je odskočna deska za poklicno novinarsko kariero, kar je bila pot številnih odličnih slovenskih novinark in novinarjev. Zgodovina ni mrtva, pridruži se!

Za prijavo izpolni obrazec in kot prilogi oddaj kratek življenjepis ter 500 besed dolg komentar aktualnopolitičnega dogodka ali pojava. Posebno pozornost nameni izbiri in izvirnosti teme.

Če te zanima kakšna druga redakcija, klikni sem.

randomness