Redakcija za kulturo in humanistične vede

Redakcija za kulturo in humanistične vede

Če nimaš kulture, a bi se z njo želel_a ukvarjati, počni to pri nas, pa naj bo s premislekom o novomedijskih, vizualnih ali uprizoritvenih umetnostih, ubranimi besedami literarne kritike, visokoletečimi teoretskimi štrenami, odmevi kulturne politike ali strip-tizom.

Uvajanje v delo radijskega novinarja oziroma novinarke na področju kulture traja od štiri do šest mesecev in obsega redno udeležbo naslednjih teoretičnih in praktičnih izobraževalnih dejavnosti: redakcijskih sestankov, tedenskih predavanj o delovanju radijskega medija, kulturi in humanistiki ter redakcijskih ekskurzij. Poleg tega je obvezna izvedba prispevkov pod mentorskim vodstvom: dveh do treh kulturnih novic in treh oddaj (dveh kratkih besedil in kulturnega OFFsajda ali intervjuja).

Uvajanje opraviš, če izpolniš naštete obveznosti ter pokažeš zmožnost samostojnega dela in napredek pri pisanju novinarskih prispevkov. Poleg ustvarjenih objav in udeležbe predavanj ter sestankov se za sprejem v redakcijo upoštevata tudi zanesljivost in točnost. Uspešno opravljeno uvajanje ti omogoči novinarsko delo na redakciji za kulturo in humanistične vede Radia Študent, ki obsega redno obiskovanje tedenskih redakcijskih sestankov in redno pisanje prispevkov.

Za prijavo izpolni obrazec in kot prilogi oddaj kratko aktualno novico, ki v največ 300 besedah poroča o kulturnem dogodku oziroma dogajanju na območju Slovenije, in izviren, neobjavljen zapis poljubnega žanra v dolžini do 600 besed, ki obravnava poljubno humanistično ali umetniško področje (npr. recenzija romana, filma, filozofskega dela, komentar aktualne kulturne politike ipd.).

Če te zanima kakšna druga redakcija, klikni sem.

randomness