INDIERE 2.0

INDIERE 2.0

1. 11. 2022 - 31. 10. 2024

IndieRe 2.0 -  Je nadaljevanje istoimenskega projekta iz leta 2019. Projekta zajema produkcijo, izmenjavo in distribucijo glasbeno-informativnih oddaj nekaterih najpomembnejših evropskih glasbeno usmerjenih neodvisnih radijskih postaj, ki svojim poslušalcem zagotavljajo svežo, urbano in lokalno glasbo. Pri projektu poleg koordinatorja Radio Študent iz Ljubljane sodelujejo tudi Radio Campus - mreža študentskih radijev iz Francije), Radio Corax iz Halle-a v Nemčiji, EMA RTV iz Seville z mrežo radiev iz Andaluzije, Civil Radio iz Budimpešte, Near FM iz Irske, Radio Helsinki iz Graza in Radio Student Zagreb. Projekt si prizadeva za povečanje vidnosti alternativnih glasbenikov iz različnih evropskih glasbenih scen, hkrati pa skuša pri tem opozoriti tudi na možne pasti digitalne dobe, ko selekcijo glasbe vse bolj narekujejo razni algoritmi na vladajočih digitalnih platformah. 

V ta namen se bo poleg redne izmenjave glasbenih oddaj na vseh sodelujočih radijskih postajah organiziralo tri mednarodne konference s tujimi strokovnjaki, z namenom naslavljanja novih razvojnih izzivov na področju glasbene produkcije, distribucije in monetizacije, ob tem pa se bo odprlo tudi prostor za prevpraševanje okoljskih aspektov sodobne glasbene produkcije ter vloge, ki jo ima glasbena industrija pri emancipaciji marginaliziranih skupin. Konference bodo namenjene deljenju primerov dobrih praks z več področij in bodo namenjene tako radiem kot glasbenikom in drugim profesionalcem iz sveta glasbene produkcije.

Projekt bo tako omogočil neposredno mreženje glasbenih novinarjev, glasbenikov in drugih kulturnih delavcev na mednarodni ravni, odprl nove trge za neodvisno lokalno glasbeno produkcijo ter povečal jezikovno in žanrsko raznolikost na evropskem glasbenem trgu.

randomness