Klubski maraton 2013

20. September 2013 / 12.00 - 8. November 2013 / 12.00

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, vzpodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (preko programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja idealno platformo za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Vedno pogosteje pa Klubski maraton daje smernice tudi organizatorjem poletnih alternativnih glasbenih festivalov, ki že v istem letu vabijo izbrane maratonce na svoje festivale. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam, ki ob kreativnosti, svežini in originalnosti izkazujejo jasne obete in ambicije za nadaljnji ustvarjalni razvoj.

 

Na že 13. zaporednem Klubskem maratonu je žirija Glasbene redakcije Radia Študent je izmed XX  prispelih prijav na natečaj Klubski maraton 2013 izbrala 6 glasbenih izvajalcev, ki so se v letu 2013 udeležili najdaljše in najglasnejše klubske glasbene turneje po Sloveniji.

 

Klubski maratonci 2013:

 

- BIPOLAR DISORDER (Hardcore crossover)- KOROMAČ (Glasni powerchord žagači iz Vrtojbe)- ONTERVJABBIT (Sintovski noise/drone)- CHRISTIAN KROUPA (Eksperimentalna elektronika)- REVEREND HAZE (Psihedelični stoner rock iz ilirskobistriške jame)- MENENDES BROTHERS (Najbolj vztrajen čudak na domači sceni)

 

Turneja Klubski maraton 2013, ki traja od sredine septembra do prvega petka v novembru, maratonce popelje po klubovju širom Slovenije in se zaključi na velikem finalu v Ljubljani - Menza pri koritu. Tekom projekta se maratonci preizkusijo tudi z živim radijskim nastopom v studiu Radia Študent. Vsaka od zasedb v radijskem studiu posname po dve skladbi za tradicionalno kompilacijsko zbirko Klubski maraton 2015, ki izide v digitalni obliki in na CD-ju.