TRESK 7

Tresk 7

TRESK 7

17. 3. 2016 - 18. 3. 2016

O TRESKU

TRESK je vsakoletni glasbeno-založniški dogodek, ki predstavlja številne domače založnike in izvajalce ter na različne načine - tudi z natečaji in delavnicami - tematizira in osvetljuje slovensko alternativno glasbeno sceno. Pri tem povezuje glasbeni založniški krog, ki vključuje glasbenike in vizualne ustvarjalce, založnike, distributerje, organizatorje, medije in seveda poslušalce in podpornike.

 

DELAVNICI: Kino Šiška, 17. 3.

Produkcija zvoka

Prijave so zaključene!

Ena od zvezd letošnjega festivala in eden od najinovativnejših domačih ritmoklepačev Blaž bo v popoldanskih urah predstavil svoje vidike in pristope k produkciji zvokovja, zelo verjetno pa si bo tudi “umazal roke” in pred vami oziroma z vami kaj sproduciral.

Sitotisk

Prijave so zaključene!

V tehniki sitotiska pod mentorstvom mojstrice Urške Alič odtresknite unikatno majico ali vrečko in ovekovečite svoj najljubši bend, priljubljeni komad ali zgolj povprečni vsakdan. Motiv bo odtisnjen v eni barvi v manjši velikosti (do A4), izbirali boste med belo in/ali sivo majico ter naravno in/ali svetlo sivo vrečko. Ob prijavi boste prejeli podrobnejša navodila za pripravo motiva, tehnično predznanje ni potrebno.

 

PROGRAM

KINO ŠIŠKA, 17. 3.:

- Funk of Terror (Z vsemi carskimi zadevami ob ekvatorju, izgonom iz raja in primitivno umetnostjo navdahnjen svež elektronski duo projekt Petra Žargija in Saše Podobnika)

- Blaž (Mladi izolski ambasador »obalnega zvoka hiphopa«, ki s svojim sofisticiranim, neortodoksnim ritmoklepanjem in subtilno afiniteto do zvočnih detajlov reprezentira predstražo domače beats scene)

- Persons from Porlock (Nenapovedani gostje, ki so se s svojo psihoaktivno retro godbo v sodobni preobleki pošteno izkazali tekom lanskega Klubskega maratona, pravkar pripravljajo svoj prvi dolgometražec, napovedan ravno za čas Treska)

- N’toko (Freestyler, raper, vokalist, glasbenik, producent, didžej, kolumnist, bloger, družbeni aktivist − skratka ena najbolj uveljavljenih in prepoznavnih osebnosti slovenske pod- in nadzemne glasbene scene, ki ne potrebuje posebnih predstavitev.)

- SsmKOSK (Bežigrajski kronist, ki z govorjeno besedo budno popisuje svojo okolico. Mestne prikazni in betonske odmeve posreduje na presečišču pesniškega in noise undergrounda ter raztreščene breakcorovske estetike)

 

GLEDALIŠČE GLEJ, 18. 3.:

- Muzikačaka (Udeleženka Klubskega maratona 2015 suvereno preči sodobno linijo popularnih minimalističnih elektronskih strujanj z zvočnim prepletom glasu in melodičnimi pasusi, ki se oplajajo na polju sodobnih indie ustvarjanj)

 

- Širom (Multiinštrumentalisti mističnega, vendar po raziskovalni nuji tudi ostrega minimalizma ljudskih zvenov ter sodobnih akustično-rockerskih meditacij. Čista muzikalno-rokodelska domišljija)

 

- Olfamož (Sežanski opozicijski pesmopisec Andrej Fon tokrat spet v krvavo osredotočeni solo postavi kot odpuljeni kantavtor, tisti samec od vidre, ki sliši sviloprejke srat’ svilo za naše kravatice)

 

- Stojan Knežević (Velenjski samodržec, ki krmari na morju kantavtorskega vala lo-fijevskih melodij in krhke glasbene izpovedi, poslušalca zlahka zaplete v svoje osebno videnje sodobne odtujenosti in melanholije)

 

- Tovariš strmoglavljen (Tihi čudodelnik mnogih glasbenih veščin v solistični obliki silovito mreži polja bluesa in folka v venomer drugačno živo glasbeno gmoto, ozaljšano z bogato bero znanih in neznanih zvočil

randomness