Ulična kritika, delavnica gledališke kritike

Ulična kritika, delavnica gledališke kritike

Vabi na:

SODOBNOPLESNI CIKEL - 18.-26. februar, Ljubljana

Program: 

  • 18. in 19. februar - ogled mladinskega sodobnoplesnega festivala Opus1 (Španski borci)

  • 23. - 25. februar - obisk Gibanice, bienala sodobne slovenske plesne umetnosti.

  • 26. februar - pogovorna oddaja na Radiu Študent o festivalu Opus1

  • 26. marec - oddaja z objavljenimi kritikami predstav s festivala Gibanica

Delavniški sklop je namenjen piscem od 18. do 30. leta, ki imajo že kak tekst za sabo in bi se preizkusili v kritiškem razmišljanju in pisanju o sodobnem plesu. Predhodno poznavanje sodobnega plesa ni potrebno. Najprej si bomo ogledali mladinski plesni festival Opus1 na katerem mladi od 10 do 25 let predstavijo svoje plesne kreacije - udeleženci boste debatirali o njihovih točkah in podeljevali posebna priznanja mladim ustvarjalcem v vsaki starostni kategoriji. Nadgradnja sledi takoj zatem s festivalom Gibanica, ki prinaša jagodni izbor slovenskih sodobnoplesnih predstav zadnjih dveh let in na katerem bomo v sprotnih medsebojnih pogovorih analizirali in razčlenili videne predstave. Delavničarji bodo svoje vtise s festivala Opus 1 strnili v pogovorni oddaji na Radiu Študent. Sledilo bo individualno poglobljeno delo z mentorjem na kritiškem tekstu o predstavi z Gibanice skozi 3 osnutke (1-2 tedna dela) - teksti bodo objavljeni na Radiu Študent in honorirani. Mentor delavnice je Samo Oleami.

Urnik festivala Opus1: Opus1 - plesna miniatura 2022 (jskd.si)

Program festivala Gibanica: https://gibanica.info/gibanica-2023/

Prosim, da se zainteresirani javite najkasneje do srede 15. februarja na mail: samo.oleami@gmail.com      

Število mest je omejeno.

Pričakujem, da ste prisotni vseh 5 dni obeh festivalov in na radijski diskusiji. Potencialno bi lahko spregledal največ 1 dan odsotnosti.

___

Ulična kritika je celoletni modularni program kritiške delavnice na področju sodobnih uprizoritvenih umetnosti, ki poteka pod okriljem Gledališča Ana Monro in je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana. Partner celotnega projekta je Radio Študent. Sodobnoplesni cikel nastaja v sodelovanju z Društvom za sodobni ples Slovenije in JSKD.