SKOK V ULIČNO KRITIKO: ZAČETNIKOM PRIJAZNA DELAVNICA GLEDALIŠKE KRITIKE

SKOK V ULIČNO KRITIKO: ZAČETNIKOM PRIJAZNA DELAVNICA GLEDALIŠKE KRITIKE

Festival sodobne odrske umetnosti MLADI LEVI (18. - 26. avgust)

Mentorji: Samo Oleami, Metod Zupan, Zala Julija Kavčič, Nika Gradišek

Delavnica je namenjena mladim od 18. do 30. leta, ki se radi preizkusili v kritiškem razmišljanju in pisanju o sodobnih uprizoritvenih praksah. Festival Mladi levi nudi temu idealno okolje z dostopnimi predstavami raznolikih sodobnih žanrov. Predznanje ni potrebno, škodi pa tudi ne.

Format delavnice je ustvarjanje festivalskega spletnega časopisa. V tem bodo pisci sodelovali z vrstniško uredniško ekipo - Metodom Zupanom, Zalo Julijo Kavčič in Niko Gradišek - in sproti pisali kratke kritiške zapise v obsegu 3000-4000 znakov, ki bodo že med festivalom objavljeni na spletni kritiški platformi Aplavz. Deset prispevkov bo tudi izbranih za izvedbo v etru Radia Študent.

Delavnica obsega:

- Uvodno predavanje o kritiških vstopih v sodobne uprizoritvene prakse in vmesno predavanje o zagatah politične umetnosti. (Samo Oleami)

- Pogovor s kuratorsko ekipo festivala.

- Med festivalom imamo sprotne pogovore o ogledanih predstavah. Na željo bo mogoče tudi organizirati pogovore z izbranimi umetniki.

- 1 dnevni obrok, vabilo na festivalski piknik

- Med festivalom bodo 3 roki za tekste. Možna je “maksimalna udeležba” z tremi spisanimi teksti, lahko pa pridete tudi samo enkrat in spišete le en tekst. Ali pa nekaj vmes. Po želji. Teksti niso plačani, so pa pisani v ležernem kolektivnem vzdušju in dobri družbi.

Pogoji prijave:

- Minimalna starost - končana srednja šola v šolskem letu 2022/23 | Predznanje ni potrebno

- Uvodno srečanje bo med 15. in 18. avgustom (datum sporočimo naknadno)

PRIJAVE do 7. avgusta na samo.oleami@gmail.com | Delavnica je brezplačna.

Ulična kritika je celoletni modularni program kritiške delavnice na področju sodobnih uprizoritvenih umetnosti, ki poteka pod okriljem Gledališča Ana Monro in je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana. Partner celotnega projekta je Radio Študent. Modul Skok v ulično kritiko nastaja v sodelovanju z Zavodom Bunker.

 

randomness