Neodvisne kulturne novice

Kulturna ali glasbena novica
11. 1. 2019 - 15.10

Drage poslušalke, dragi poslušalci. V današnjih Kulturnih novicah se bomo najprej posvetili Filofestu, festivalu mednarodne študentske filmske in video produkcije. V okviru praznovanja stote obletnice Univerze v Ljubljani je bil ponovno obujen, več o razlogih za to pa nam je povedala organizatorka Paloma Pertot.

izjava

Sicer že dva dni trajajoči festival nam bo danes v Slovenski kinoteki postregel s tujimi dokumentarnimi filmi, filmi s češkega festivala Zlaty voči in filmi mešanih tehnik s pričetkom ob osemnajsti uri. O tem, s čim lahko postrežejo češki filmi napram slovenskim, znova Pertot.

izjava

Po koncu programskega dela festivala danes zvečer sledi zaključni koncertni večer v Centru slovanskih kultur France Prešeren.

Z letošnjim letom je začela delovati spletna platforma Neodvisni, namenjena sodobnim scenskim umetnostim. Namen platforme je, kot zapišejo na spletni strani, z inkluzivnimi praksami evidentirati in vrednotiti stanje in spremembe v scenskih umetnostih. O tem nam je več povedala ena izmed urednic in naša nekdanja sodelavka Pia Brezavšček.

izjava

Jutri se bo ob osmi uri zvečer v Galeriji Škuc odvil performativni večer pesniških parov, na katerem se bodo predstavila velika imena slovenske in tuje poezije. Med njimi žal ne bo letošnjega nagrajenca Prešernovega sklada  Jureta Jakoba. Jutrišnji večer je eden v sklopu več dogodkov po raznih evropskih mestih, ki se odvijajo kot priprava na aprilski Evropski festival poezije v Londonu.

Kulturne novice je pripravil vajenec Miha.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.