RADIJSKI STRIP ROJALNA AFERA - DRUGA SEZONA - UVOD

Oddaja
12. 11. 2018 - 7.30

Okrnjeno Društvo cinikov predstavlja radijski strip Rojalna afera druga sezona.

UVOD

Kot je že znano jo je Kralj Pijankovič po nepravilnostih v Pajper klubu leta 1971, popihal z jadrnico v Južno Ameriko, kjer je po mistični iskušnji z ajavasko spremenil svoj pogled na svet. Po več letih begunstva se je skrušen a duhovno osvobojen vrnil na dvor Radia Študent.

Tam so sedaj leta 1974 vladale povsem druge razmere. Po razpustivtvi Kraljevine Radia Študent, ki jo je skupaj z radikalnimi revolucionarnimi silami vodil Kardelj je radio dokončno izgubil svoj rojalni sijaj. Uredništvo je sedaj vodila skrajno levičarska radikalna struja pod vodstvom Maršalke Pon-Tone in aristokratski način življenja je bil le oddaljeni spomin v srcih vojvode D Damjana, svetnice Develiš, bivše Kraljice in odgovorne urednice Pujse Vojpe in drugih protagonistov prve sezone Rojalne Afere. Tudi saksofon, ki ga je Zveza komunistov prepovedala “zaradi tega ker ga je izumil Belgijec Rudolphe Sax Belgijci pa delajo sranje v Ruandi”, je popolnoma izginil iz valov Radia Študent.

Bivši samooklicani Kralj Pijankovič se je moral odpovedati prestolu na Radiu Študent in samo dobre zveze, ki jih je imel s Kemičnim Alijem so ga rešile prisilnega dela na Golem otoku, kamor so pošiljali fičfiriče njegovega tipa. Antifašistični zbor sodelavcev Radia Študent ali krajše AZSRŠ, je Kralju Pijankoviču in njegovemu dvoru na na drugem zasedanju AZSRŠ-ja odrekel pravico predstavljati Radio Študent in mu prepovedal vrnitev na kakršenkoli položaj znotraj inštitucije.

V novih razmerah se je tudi bližalo praznovanje pete obletnice Radia Študent in direktorica Mama Canttare si je na vse načine prizadevala osvetliti pogled na začetna leta rojalnega življena znotraj Radia Študent. Te njene pobožne želje pa so seveda pri Maršalici odgovorni urednici Pol-Toni niso sprožile pozitivnega odziva.

V zadevo sta se vmešala tudi dva raiskovalca preteklosti rojalne zgodovine Radia Študent Grof Victtorio Valenttini in Ruski princ Dušan Rogljev, ki sta se s še dvema rojalistoma katerih identitete ne smemo izdati skupaj z direktorico Mamo Canttare dobili na skrivnem sestanku v Vili pod Rožnikom.

Kljub relativno mirenmu ozračju so se nad Rožno dolino ponovno začeli zbirati rojalistični oblaki, ki so ogrožali dobro utrjeno vodstvo Maršalke in odgovorne urednice Pol-Tone.

Kaj se je torej dogajalo na skrivnostnem sestanku, kdo sta skrivnostna rojalista in ali bodo rojalistične težnje ogrozile avtonomijo Radia Študent, boste izvedeli v prvem delu druge sezone radijskega stripa Rojalna Afera.

To je bil uvod v drugo sezono radijskega stripa Rojalna Afera.

Prvi del bo na sporedu drugi ponedeljek v Decembru v jutranjem programu Radia Študent.

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness