Hokus pokus čira čara simsala bim in kakadu

Hokus pokus čira čara simsala bim in kakadu

Kulturna ali glasbena novica
7. 1. 2019 - 15.10

Vikend je mimo, spet je tu ponedeljek in s tem ponovno bore malo dnevnega kulturnega dogajanja. Čaka pa nas še 358 dni leta 2019, kar pomeni prav toliko dni leta, posvečenega Valentinu Vodniku. O njem smo sicer poročali že v prvih letošnjih Kulturnih novicah, tokrat pa nas je zanimalo le, kaj bodo Vodniku v letošnjem letu pripravili v šišenski kulturni ustanovi, poimenovani po njem. V imenu Vodnikove domačije nam je odgovorila direktorica Divje misli, upravljalca Vodnikove domačije Šiška, Tina Popovič

Dvesto let smrti Valentina Vodnika
 / 3. 1. 2019

Izjava

Vodniku posvečeno dogajanje se bo nadaljevalo skozi vse leto:

Izjava

V Pionirskem domu - centru za kulturo mladih danes pričenjajo s festivalom znanosti Hokus pokus. Tudi v dvanajsti ediciji bodo zanimanje za znanost, naravo in tehnologijo širili skozi aktivne delavnice. Letos tematizirajo odnos človeško telo - stroj. Temo pokomentira vodja festivala Vesna Tripković:

Izjava

Tematiko bodo udeleženci spoznavali skozi različne delavnice, na katerih bodo izdelali vremensko postajo in vlagomer, spoznali pa se bodo še s kloniranjem, hologrami in roboti. Več pove Tripković:

Izjava

Če so delavnice namenjene predvsem osnovnošolskim otrokom, pa festival z dvema dogodkoma vabi tudi adolescentno in postadolescentno občestvo. V petek popoldne bo tako plesna predstava Alien Express, izdelek plesnega dueta Žigana Krajnčana in Gašperja Kunška. Že danes zvečer ob 19.00 uri pa bo v Mali dvorani Pionirskega doma otvoritev razstave umetnika Luke Savića. Predstavil se bo z dvema projektoma, poimenovanima Alreadymade in Letatlin. Gre za dve reinterpretaciji del umetnostnih klasikov 20. stoletja Marcela Duchampa in Vladimirja Tatlina. Obrazloži umetnik:

Izjava

Razstava bo na ogled le 10 dni, zatorej svetujemo, da z morebitnim ogledom ne odlašate predolgo.

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness