Razstava Fair game in Festival revije Outsider

Kulturna ali glasbena novica
30. 11. 2018 - 15.10

Pa vstopimo v petkove kulturne novice nekoliko drugače. Drugače ne bo nič drugega kot samo to, da se v ozadju ne vrti običajna klasična podlaga, temveč komad Boba Dylana Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again. Tej odločitvi je botrovalo dejstvo, da je ravno ta komad navdahnil ime italijanske arhitekturne in oblikovalske skupine Memphis Group. V tej skupini, ki jo je leta 1980 vzpostavil italijanski arhitekt in oblikovalec Ettore Sottassi je delovala tudi francoska oblikovalka in slikarka Nathalie de Pasquier. Otvoritev njene  razstave Fair Game je bila danes ob 13:00 v Mednarodnem grafičnem centru Ljubljana, ogledali si jo boste lahko vse tja do marca.
Nathalie de Pasquier se je, preden se je konec osemdesetih let osredotočila predvsem na slikarstvo, uveljavila z živimi, vpadljivimi grafikami in potiskanimi tekstili. V njenem delu se odražajo eklektično samoizobraževanje, brezmejna domišljija in ljubezen do eksperimentiranja. Čeprav je ustvarila obsežen opus slikarskih del, večina teh še nikoli ni bila razstavljena. Več o umetnici in njenem delu nam je povedala kustosinja razstave Kate Sutton.

Izjava

Več o umetnici boste lahko na Radiu Študent slišali v prihodnjih dneh.

V prostorih Mestnega muzeja Ljubljana se bo danes in jutri pod okriljem revije Outsider odvil mednarodni festival Orodja za boljše bivanje: Materialnost. Revija Outsider je mednarodna revija o arhitekturi, kulturi in zanimivih osebnostih, ki izhaja v slovenskem in nemškem jeziku. Revija je med drugim prejela tudi Plečnikovo medaljo za prispevek k bogatitvi arhitekturne kulture. Več o reviji Outsider in festivalu nam je povedala Ajda Bračič, članica uredniškega odbora revije.

Izjava

Letošnji festival, ki v središče postavlja materialnost, bo združil arhitekte, umetnike in ustvarjalce vseh vetrov, vsem pa naj bi bilo skupno to, da združujejo duhovno z materialnostjo. Razmišljali bodo o delu z izbranimi materiali, o tem, kako si z njimi delijo življenje in o tem, ali obstaja material orodij, ki bi omogočil boljše življenje. Na festivalu bodo med drugim razglasili tudi zmagovalca dveh natečajev, literarnega natečaja Straniščne spletke 2. in arhitekturnega natečaja Dom prihodnosti. Več o tem ponovno Ajda Bračič.

Izjava
Prav tako kot o razstavi boste o festivalu več izvedeli na vaši najljubši frekvenci.

Kulturne novice je spisala Kaja

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.