Lektorska služba

Lektorska služba

Lektorsko delo na Radiu Študent je namenjeno tebi, ki si želiš s pravopisnimi in slovničnimi veščinami prispevati k jezikovni kakovosti radijskih prispevkov, preden so ti brani v eter in objavljeni na spletni strani. Tu te čaka priložnost za urjenje ostrega očesa, pa tudi za branje in jezikovno soustvarjanje najrazličnejših besedil s kulturnega, političnega, glasbenega, znanstvenega in univerzitetnega področja. Od tebe se poleg natančnosti in vestnosti pričakuje pripravljenost, da usklajuješ rešitve z avtoricami in avtorji prispevkov in vzdržuješ ravnovesje med živostjo jezika ter pravopisnimi in slovničnimi standardi. Lektorsko delo med tednom poteka v dveh ali treh terminih; prvi se začne ob 8.00 ali 9.00, zadnji se konča ob 17.00. Če se prijaviš na določen termin, si dolžen_a pregledati vsa besedila, ki v tem času prispejo v lekturo. O razdelitvi terminov se dogovarjamo vsak teden sproti, pričakuje pa se, da prevzameš vsaj en termin tedensko. Poleg lektorskega dela je obvezna tudi redna udeležba na sestankih službe.

Avdicija poteka v dveh krogih, pri katerih preizkusno popraviš dve radijski besedili. Uspešno opravljeni avdiciji sledi uvajalno lektorsko obdobje pod nadzorom mentorice ali mentorja. Če ta presodi, da tudi v redni lektorski praksi izkazuješ dovolj visoko raven znanja in spretnosti, si sprejet_a v lektorsko službo in delo nadaljuješ samostojno.

Če te mikata vejica in pika, izpolni obrazec in kot prilogo oddaj svojo predstavitev s kratkim opisom, kaj ti pomenita jezik in lektorsko delo.

Če te zanima kakšna druga redakcija, klikni sem.

randomness