Univerzitetna redakcija

Univerzitetna redakcija

Ukvarjamo se predvsem z vsebinami s področja šolstva po celotni vertikali. Med osrednjimi temami so študentsko organiziranje, visokošolski sindikalizem, aktualno dogajanje na univerzah, vzgojno-izobraževalni prostor, kritična obravnava pedagoških in z mladimi povezanih tem ter odnos politike do visokega šolstva in znanosti. Delo v redakciji predvideva poročanje o sodobnih trendih od vrtca do univerze, komentiranje izobraževalnih politik in odzivanje na aktualno dogajanje na področju šolstva.

Uvajanje sestoji iz sočasnega praktičnega dela in izobraževanja. Vajencu oziroma vajenki se sproti dodeli mentorica ali mentor za posamezno oddajo, ki jo pripravlja; vsaj enkrat mora narediti vsako od krajših tedenskih oddaj (Akademskih 15, Kaj pa univerza, Pod katedrom) in eno od daljših tedenskih oddaj (Cicigan, Unikompleks, Šouvizor). Pričakuje se tudi redna udeležba na predavanjih o delovanju Radia Študent in internih redakcijskih predavanjih. Kasnejše delo predvideva pripravo vsaj dveh krajših oddaj na mesec in redno udeležbo na sestankih.

Za prijavo izpolni obrazec in kot prilogo oddaj kratek življenjepis ter 600 do 1000 besed dolg komentar o aktualni ali zate zanimivi oziroma pomembni temi s področja šolstva.

Če te zanima kakšna druga redakcija, klikni sem.