Top lista anarhista

Oddaja
30. 4. 2015 - 12.00

Prvomajska Črna luknja v nekoliko drugačnem formatu kot ponavadi. Namesto siceršnjega političnega magazina - politična glasbena oddaja. Ker včasih glasba pove več kot sto besed.

---------------------------------

Playlista:

Body Count - Copkiller

Za huligane, izgrednike in ostale zatirane, ki so v teh dneh na ulicah Baltimorja in drugih mest v ZDA.

 

Nina Simone – Work Song

Zgodba o delu v zaporu. Takoimenovani Chain Gang je bil način, kako je v prejšnjem stoletju oblast v ZDA rešila težavo opravljanja javnih del (kot so gradnja cest) zastonj – s pomočjo zapornikov. Spomin na skrajno obliko dela – ne le, da te (pod vprašljivimi vzroki) zaprejo, še prisilijo te delati za njih in zastonj.

 

The Pist – Black and Blue Collars

Za drobiž kupujejo naša življenja. V zameno dobimo lastnino, ki si nas same lasti – položnice in krediti, s katerimi si počasi kupujemo smrt. Vendar imamo vsi tega, da živimo le zato, da preživimo, dovolj.

 

Saul Williams – List of demands

Dovolj je sranja, ki nam ga obljubljajo prek dela – dovolj šljakanja in obljub, da bo z delom boljše. Dovolj verjetja v ideale, ki nas v resnici oddaljujejo od našega dejanskega potenciala. Dovolj razlaganja našega potencala skozi jezik denarja.

 

King Missile – Take Stuff From Work

Službe so hecna stvar in včasih si z majhnim uporom na delovnem mestu popestrimo siv delovni vsakdan. S krajo materiala na delovnem mestu lahko na preprost način izvajamo (mini) sabotažo in tako brez velikega pompa spodkopavamo uveljavljen sistem dela.

 

The Coup – 5 Million Ways to Kill a CEO

Majhne spremembe v resnici dolgoročno ne naredijo nič, gre le za mlačne kompromise. Da bi spremenili karkoli, moramo spremeniti vse in začnemo s tem, da se znebimo šefov!

 

Cutter & Le Druide (Sang Mêlé) - NI OUBLI, NI PARDON

Za vse tiste, ki so zaradi svojega političnega delovanja tarče kriminalizacije, represije in nasilja države, kapitala in njihovih psov čuvajev.

 

----------------------------------------

Napovedi:

1. maj 2015 @Povsod, razen pri nas: Proti-kapitalistični protesti za radikalno družbeno transformacijo.

7. maj 2015 @Ljubljana: Protest "Preprečimo fracking v Petišovcih" pred Agencijo RS za okolje. Ob 9:30.

9. maj 2015 @Rijeka: ANARH - Festival svobodne misli in prakse

Izšla je nova številka redne okrožnice Anarhistka, ki jo izdaja Federacija za anarhistično organiziranje (FAO). Svoj izvod dobite v lokalnih avtonomnih prostorih ali pri vašem lokalnem distributerju prevratniškega materiala. Če do svojega izvoda vendarle ne uspete priti oziroma če bi želeli Anarhistko redno prejemati na svoj domači naslov: pišite na info@a-federacija.org.

 

ŽIVEL PRVI MAJ!  PROTI DIKTATURI KAPITALA!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.