Carstvo

Carstvo

Oddaja
31. 1. 2017 - 8.45

Torej za uvod današnje Žilave govedine smo za okus standardnega opusa izvajalke poslušali izsek iz komada Vino, vino Tanje Žagar. Glede na to da se v slovenski medijski srenji v zadnjem tednu v nevarno nacionalističnem tonu govori samo še o teranu in rokometu, smo si za današnjo rubriko izbrali, kot jo navajajo določene platforme, pravo slovensko deklino!

Torej, teran sledi babici na jug, sever je jug premagal na svetovnem prvenstvu v rokometu, z njega so se rokometaši z juga vračali na sever in na meji med obema poloma so uspehu nazdravljali s teranom, SLOVENSKIM ponosom, ki korenini v SLOVENSKI zemlji, se napaja na SLOVENSKEM soncu, ga trgajo in stiskajo SLOVENSKE roke in zori v SLOVENSKIH sodih, počiva pa nato v rostfraju, ki je lahko od bilokoder, ampak to ni več važno.

Ko bodo dovoljenje za teran dobili tudi Hrvati, naš teran ne bo nič manj slovenski. Morebiti bo uživanje le tega dobilo zgolj podzavesten žolčen priokus, saj ga imajo sedaj tudi sosedi in je zato seveda manjvreden. Treba si bo zrihtati nekaj, česar sosedje nimajo. Lahko bi se bahali z žico, ker gre sosedom očitno v nos in se pizdijo, da je na njihovem ozemlju... ampak to je že obrabljena tema. Mogoče bi poskusili s kosilnico. Tako da se na njej sedi in da se z njo – brumbrum - pelješ naokoli. Po možnosti s prijemalom za kozarec vina. Ampak ne terana. Zelena, značilne sorte za zgornjo Vipavsko dolino. Sorta ima v Sloveniji velik ugled in se ne najde nikjer drugje! To jim bo šlo v nos!

Kaj pa se zgodi, ko prava slovenska deklina ugotovi, da je domač trg zanjo premajhen in hoče svoje lovke speljati prav na jug, prav tja kjer je vse zlo in neslovensko? Paradoksno – nič. Še zraste v naših očeh. Označimo jo kot kameleona, amebo, ki se uspe preleviti v več žanrov in s tem »popestri žurko«. To je storila Tanja Žagar z naslovnim komadom novega albuma Carica, ki je apel na balkanski turbofolk s tipičnim pam pa-pam pam ritmom, ki ga od kakšne Severine razlikuje le pomanjkanje kakovostnega značilnega balkanskega vokalnega vibrata in uporaba naravnega mola namesto harmoničnega, ki se v tovrstni glasbi pogosto uporablja in je tisti, ki da melodiji tisto, čemur rečemo, balkanski prizvok. Torej, Carica je nešto između.

 

KOMENTARJI:

Jerca je pred 6 meseci zapisala:

naj bolša je Tanja Žagar je tanja na gasilski veselici v sečovljah rastura pa še cedeje deli in zveske

Anita je pred 9 meseci naredila reklamo:

15 aprila podite na koncert tanje žagar ki bo v Celju v dvorani Golovec Celje tanja žagar je prava carica pojdite na koncert tanje žagar ne bo vam žal tanja žagar je prava carica od tanje žagar koncerta ne smete zamuditi podite na koncert tanje žagar ne bo vam žal

Besedna zveza Tanja Žagar v različnih sklonih uporabljena šestkrat, kar je v petdesetih besedah 24% vseh besed. Da si zapomnimo.

minka se je pred 10 meseci razjezila:

o fak kok retatderana muska :D se ona postala bl tko na ić xD počefurla si se Tanja! SRAM TE BOD!!!!

Barbara pa je pred šestimi meseci dodala:

Gojznikar Gaj zobar

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.