Nič več prve osebe množine

Nič več prve osebe množine

Oddaja
4. 10. 2016 - 8.45

 

Drage naše, dragi naši. Ste že mislili... Ste že mislili, da se nas boste znebili, da debilnega glasu avizza Žilave govedine v etru Radia Študent ne bo več. No, motiti se je človeško, odpuščati pač božansko. Zato lahko na začetku zmolimo eno k našemu božanstvu iz lanske sezone, leteči kravi, ki daje mleko tutti frutti in se napaja ob fontani piva sredi, menda, nekega mitološkega kraja južno od Alp, kateremu je projekt izvira hmeljskega zlata omogočil zadetek krajana na Eurojackpotu. Sledijo prošnje za sezono številka dve Žilave govedine.

Krava, v vsej svoji veličini si nam podarila svoje podrepne izrodke, ki so vsak zrasli v slovensko skladbo, naj tvoja prebava dela na veke vekov. Prosimo te, usliši nas.

Krava, tvoje mleko tutti frutti je tisto, ki nas ohranja pri življenju, ko lazimo skozi gozd tvojih iztrebkov. Naj nas luč tvoje svetosti pripelje na varen cilj. Prosimo te, usliši nas.

Krava, kljub žilavosti tvojega mesa nas s svojo prezenco odrešiš vsakič znova. Nasmeh na naših licih je občutek tvoje prisotnosti v naših srcih, razvedri nas in razkaži nam veseljačenje naše očetnjave. Prosimo te vsliši nas.

Tako, od sakralnega do faktično oprijemljivega. Žilava govedina se v svoji drugi sezoni ne bo več le omejevala na slovensko narodno-zabavno sceno, ampak svoje obzorje širi tudi nad druge žanre slovenske glasbe. Nabor skladb se že vestno polni, seveda pa nam lahko z lastnimi predlogi cvetobera slovenske glasbe pomagate tudi pod komentarji na radiostudent.si, najdete nas pod zavihkom Družba.

 

Torej, letos vam bo Žilava govedina žolč v kavo spuščala malce kasneje kot lani, vsak torek ob osmih in 45. Sedaj pa preidimo k bistvu... Prvi feature pripada Hani Hervatski in njenemu edinemu komadu Morje nas vabi. Skladba bi gladko padla v koš povprečnih otroških pesmi, a tu Hana naredi zelo premišljeno potezo s katero si poveča obseg ciljnega poslušalstva. V opis komada zapiše »Za otroke in njihove očke *pomežik*« in tu se zabava prične.

Mogoče se še spomnite, kolikokrat smo lani ponovili najuspešnejšo formulo za komercialno prepričujočo izpostavitev komada preko vizualnega. Včasih smo stvar zavili v celofan in rekli, da so to objektificirana dekleta, pri posnetku katerih kamermanu od same mičnosti obraza klecne koleno in kader zavije južno, medtem ko ponavadi nismo izgubljali besed in temu preprosto rekli joške. Tematiko komada Morje nas vabi Hana s pridom izkoristi in za očke pripravi šov v kopalkah.

Torej otroci, ki slučajno danes niste imeli prve ure, ali pa se za prvo uro pač ne zmenite in sedaj sedite ob radijskem sprejemniku poslušajoč Radio Študent. V tem primeru vas v slogu bivšega predsednika nagovarjamo: »Šola je kul«. Sedaj pa recitacija otroške pesmice Morje nas vabi, za katero, dragi otroci, videospot ne obstaja, verjemite mi, niti približno ne obstaja in nikoli se ga ne bodo lotili narediti... No, mogoče takrat ko boste zašli že v puberteto.

 

Morje nas vabi, skrbi doma pozabi.
Če z mano greš plavat in ves dan čofotat.
Še pesek te vabi, a čevlje kar pozabi.
Mi bosi se gremo na plažo igrat.

O ja ja, visoko skačeva,
do do do, do sončka zlatega.
Ti ti ti, pridruži se še ti,
Mi mi mi, veseli smo vsi.

Morje nas vabi, skrbi doma pozabi.
Če z mano greš plavat in ves dan čofotat.
Še pesek te vabi, a čevlje kar pozabi.
Mi bosi se gremo na plažo igrat.

Leti leti leti balon 
Leti leti leti avijon 
Leti leti leti kamijon?!
Ti si moj bonbon.

O ja ja, skupaj pleševa.
Do do do, večera poznega.
Vedno tu, na soncu in dežju.
S tabo bom na nebu in na dnu.

Morje nas vabi, skrbi doma pozabi.
Če z mano greš plavat in ves dan čofotat.
Še pesek te vabi, a čevlje kar pozabi.
Mi bosi se gremo na plažo igrat.

Leti leti leti galeb. 
Leti leti leti kornet
Leti leti leti sladoled?!
Ti si ves moj svet.

Ta komad ima miljon ogledov na Youtubu, no bullshit. Torej ostane nam le še ena inovacija v letošnji sezoni, poleg širitve na pop bomo letos ob koncu rubrike obravnavali tudi nekaj zanimivih komentarjev pod obravnavano skladbo. Danes smo jih otvoritvi sezone primerno in ker imamo redko priložnost imeti v studiu več kot dva glasova zbrali nekaj več:

Saša

Hana posle tri uzastopna slusanja ove tvoje pesme ipak cu morati da se istusiram......a branio sam se koliko sam mogao...

Saša 

Hana pesmica je bas pravi slatkis ali i kad iskljucim ton opet mi je jedan isti slatkis na pameti od koga se ne kvare zubi......bas zanimljivo.....

Barbara

super komad js ga vsak dan poslušam datum6.6.2016

Vilma Šarlah 

Vilma sarlah

Branko
zelo lepo pojes sandra

Golorene Roblox 

Če z mano greš plavat kar tangice obleči

Oja jaj aj visoko skačevo jajajaj z ritko migaj ti.morje nas vabi na (Pela in pisala komentar Hana Hervatski)

(eat my dick!!)

Golorene Roblox 

lalalal morje vas ubija jay vsi smo veseli !! JAJAJA SKUPAJ PLEŠEVA STABO BOM NA NEBU IN NA DNU JHJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAA!! MORJE VAS VABI PRED MAMO TE VABI TE PESEM POVOZI NAPLAŽO IGRAt Z HARPUNONA na PLAŽO IGRAT. Aja pa ta mali prosim upoštevajte moj nasvet (Igraj se z harpuno)

 

Hana Hervatski - Morje nas vabi
Aktualno-politične oznake: 
Avtorji: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness