Paradoks

Paradoks

Oddaja
15. 11. 2016 - 8.45

Današnjo Žilavo govedino bomo začeli s citatom, ki povzame preteklo burnost komentariata na naši spletni strani pod spletnim prispevkom o neonacističnih bendih na Metelkovi.

»Všeč so mi Inquisition. Kaj naj naredim? LP, Zmedeni Antifašist«

Dragi antifašist, brez skrbi. Zmeda je povsem odveč. Sprva bomo razbili kliše, da se pripadniki skrajnih ideologij radi izražajo predvsem prek distorziranih kitar punka in metala.

Paradoks se tu začne. Tukaj seveda sploh ne gre za izražanje ideologije. Tu gre za zaslužkarstvo. In tu nastopi Dadi Daz. Že umetniško ime  upa na sponzorja, ki bi mu prinesel za tri lajne profita. In očitno mu gre kar dobro – petmestne številke ogledov pričajo o tem, da Dadija vendarle nekdo prebavlja.

Zakaj pa Daliborja Davidovića sploh omenjamo v navezavi z neonacisti? Kaj niso po definiciji pripadniki skrajne desnice proti vsemu kar ni zakoreninjeno v Norikumu in nima, če citiramo Angelco, slovenskih korenin? Očitno jim muzika ogreje srce. 

Torej, pazite to – Dalibor Davidović je nastopal na žurki skupine Blood & Honour. Hecno bi bilo, če bi s skupino Bully Boys, s katero je očitno odpel komad ali dva, izvedel tudi komad Vse bo kul (ne, ne gre za komad, ki smo ga poslušali pred dvema tednoma v motivacijski Govedini, zgolj naslov je enak).
 

Vse bo kul, ker mi smo za žur.
Žuramo vsi do jutranjih ur.
Vse bo kul, ker mi smo za žur.
Žuramo vsi do jutranjih ur.

Te čakamo prijatelji, žurat se nam že mudi.
Pusti zdaj problemov sto, nekam naj se speljejo.
Mačke vroče plešejo in nam že mežikajo.
Kakšna je to akcija? Akcija? Ah-ah-ah //(seksualno)//

Ko ti hudo je in ko si sam,
nad tabo pa temno nebo.
Če res si pobegnit želiš drugam,
 nekam na sončno stran.

Vse bo kul, ker mi smo za žur.
Žuramo vsi do jutranjih ur.
Vse bo kul, ker mi smo za žur.
Žuramo vsi do jutranjih ur.

Raj se nasmej, vse bo okej, vse bo okej.
Družba te čaka za šankom.
DJ zarolal bo top komad,
gremo vsi roke v zrak!

Vse bo kul, ker mi smo za žur.
Žuramo vsi do jutranjih ur.
Vse bo kul, ker mi smo za žur.
Žuramo vsi do jutranjih ur.
 

In še enkrat. ... in še enkrat ... in še enkrat. Trikrat je še refren.

 

Torej ja, da obnovimo, to je bil komad, ki ga izvaja nastopajoči na neonaci žuru. Da zgodbo nadaljujemo – o Dadijevem nastopu se je kasneje razvedlo. In ko so novinarji Mladine povprašali dotičnega o nastopu je povedal, citiramo:

»Na mojem repertoarju ni Lili Marlene, če ste to pričakovali. Svoje delo opravljam profesionalno in od tega živim. Nikakor pa se ne vidim, da sem z omenjeno skupino skin headov povezan, razen če zmotita moj videz in obrita glava.« in omenil, da na njegovih koncertih ni razlik in da se zaveda, da ima simpatizerje med različnimi populacijami.

Zelo diplomatsko, so morda organizatorji koncerta tudi zahtevali, da je oblečen v majico z logotipom omenjene skupine? Hmmmmm....

 

Še dva komentarja:
 

TheDaci1 je pred 1 letom zapisal: kul je Grga

 

Dominik je pred 1 letom zapisal: BRAVO DADIIIIIIIIIIII CAREEEEEEEEEEEEE

 

_____________________________________

 

ak....ne bom pozabla, ko sem delala prek študenta in se pripelje z nekim rdečim avtom, neka octavia al pa toledo je moglo bit...pa mi začne težit za telefonsko pa če bi šla kdaj na pijačo pa take...jz ga gledam ko tele, sm si mislila "ok, pač en ****** spet teži" in mu itak nekaj nazaj pribijem, on pa: "a ti veš, kdo sm jz?" Jaz se režim, ovi pa: "jz sm dadi daz" in pohodi gas in adijo

 

So policaji ustavili "njegov" avto ob pol petih zjutraj. SOPOTNIK je bil Dadi daz - prbit k kanta. In začne utrujat: "Ej fffanntje, jaz sm DDDDaadi dazz, ne nm težit.....k gremooooo domou z mojggga konnncccerta, kva se da kej zment........js sm DADDDII DAZzzzz!!

 

 

Dadi Daz feat. Pa3k - Vse bo kul

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness