Revizor

Oddaja
10. 6. 2014 - 0.00

Prisluhnite posnetku ustanovitvenega kongresa stranke "Verjamem" ...

 

Za tiste posameznike, ki raje kakor na kulturne prireditve hodijo na ustanovitvene kongrese političnih strank, je bil minuli teden vsekakor poln dogodkov. Od A, B in C smo v sredo v Kranj skočili še na Š – ustanovitveni kongres stranke Verjamem Igorja Šoltesa. Kot zapoveduje moda na slovenskem političnem parketu zadnja leta, ob religioznemu imenu stranke seveda stoji še ime njenega predsednika in Šoltes je vsaj v medijskem prostoru vseskozi enačen z novo grupacijo. A še preden je bila stranka ustanovljena, so se v nekaterih medijih že pojavile navedbe, da je bivši predsednik računskega sodišča le fasada, za katero se skriva cvetober ljubljanskih študentskih funkcionarjev od leta 2001 do danes. Zdajšnji in bivši študentski politikanti, tokrat nastopajoči kot pomemben del Šoltesove ekipe, naj bi Velikega Revizorja celo prisilili v ustanovitev stranke. In ker za obisk Kranja verjetno ne obstaja boljši razlog, je ekipa Radia Študent z veseljem vzela pot pod noge in si ogledala domnevno Potemkinovo vas.

 

 

Navkljub dejstvu, da so Šoltesu glasove za evropske volitve po stojnicah pomagali nabirati nekateri člani neslavne skupine Povezani, da jih je bilo precej prisotnih na ustanovitvenem kongresu ter da je Alenu Nikoli Rajkoviću, ki je sebe in svojo ženo proslavil predvsem pri prevzemu kluba K4, uspelo priti celo v svet stranke, bi bilo smešno zatrjevati, da je Šoltes z njihove strani ugrabljen in da je trenutno v hišnem priporu v Bruslju. Vseeno pa je celotni potek kongresa nakazoval, da prvi obraz stranke nima vsega pod nadzorom ter da je bolj kot na samem kongresu - stranki v resnici potreben pred kamerami.

 

Že sam datum kongresa je bil za Šoltesa izjemno neugoden, saj je moral nanj po le treh dneh dogovarjanj z evropskimi strankami prileteti direktno iz Bruslja. Na kongresu, ki je trajal manj kot 35 minut, je bil Šoltes vsaj 20 minut odsoten in v dvorani ni bil prisoten niti ob trenutku potrditve na mesto predsednika. In ko smo že pri potrditvah: na sledečem posnetku kongresa lahko prisluhnete še nevideni pejmo-dejmo turboinštalaciji stranke. Kandidati za organe stranke so bili brez predstavitve potrjeni kar v paketih, kar je morda le še ena repriza delovana v maniri študentske organizacije. Razpravljalo se ni o ničemer – ne o statutu ne o predsedniku ne o programu, oziroma, bolje rečeno, o programskih izhodiščih. Izgleda, da bo stranka Verjamem tako tudi na državnozborske volitve odšla brez programa.

 

Pred poslušanjem posnetka kongresa se za trenutek vrnimo na izhodiščno temo, tokrat bolj subjektivno – ko smo pred evropskimi volitvami z Igorjem Šoltesom opravljali intervju, je bil v odgovorih izjemno suveren. Zagovarjal je precej socialna stališča in zavračal vsakršno programsko sorodnost in povezovanje z Zavezništvom Alenke Bratušek. Retorika pa se je v dobrih treh tednih povsem spremenila, naslov programa v meneđeskem jeziku govori o Sloveniji kot blagovni znamki in Šoltes na lastnem kongresu ne ve, kam bi se usedel. V maniri računskega sodišča ugotavljamo, da ne vemo, kdo je v resnici revizor in izdajamo negativno mnenje.

 

Kratko in sladko poslušanje inštalacije stranke vam želi Arne.

 

*Fotografija: Jure Eržen/Delo [http://www.delo.si/clanek/91545]

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.