KRPANJE FINANČNE LUKNJE PO MARIBORSKO ALI VEGRADIZACIJA UNIVERZE

Oddaja
5. 4. 2013 - 15.00

Nedavno so zaposleni na tistih fakultetah Univerze v Mariboru, ki ne poslujejo pozitivno, dobili v podpis izjavo, s katero zagotavljajo, da bodo izvedli vse delovne obveznosti na drugostopenjskih bolonjskih programih ne glede na višino plačila. To konkretno pomeni, da se ti zaposleni odpovedujejo plačilu za v delovnem načrtu predviden povečan obseg dela. V kolikor izjave ne bi podpisali, Univerza teh drugostopenjskih programov enostavno ne bo razpisala. Na potezo Univerze so se ostro odzvali zaposleni in Visokošolski sindikat Slovenije. Ker vsi zaposleni izjav niso želeli podpisati, je Univerza sedaj nekatere drugostopenjske programe razpisala pogojno. Možnost, da nekateri drugostopenjski programi ne bodo izvajani, je razburila tudi študente, ki so v sredo na treh fakultetah v Mariboru za krajši čas prekinili študijski proces. O dogodkih smo se pogovarjali z rektorjem Univerze v Mariboru Danijelom Reboljem, s predsednikom Visokošolskega sindikata Slovenije Markom Marinčičem in študentom ter članom senata Pedagoške fakultete Davidom Dobravcem.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

1., izobrazba 1. stopnje Bolonje ne prinaša kaj dosti možnosti na trgu dela - sploh v primerjavi z diplomanti po starih programih (4 leta). Pravzaprav si s 1. stopnjo bolj nezaposljiv kot zaposljiv.

2., Univerza je (in tudi sam rektor) nedopustno izsiljeval(a) profesorje v podpis! Če ne podpišejo, 2. stopnje ne bo. In to z dejstvom, da morejo podpisati vsi! Čisti Hilda Tovšak stil. Nato pa izgovovarjanja, da niso tako mislili - ali so potem nesposobni zapisati v slovenščini, kar mislijo!?

3. Profesorji so podpisali, ker so izbrali težko odločitev – izbrali so našo (da, študent sem), študentsko prihodnost čez svojo. In večina študentov je na pedagoških smeri, torej bomo nekoč na istih ali podobnih položajih, a bomo dovolili, da bo prihajalo do izsiljevanja in podobnih zadev!? NE!

4. Rektor pa še je zdaj posredno kaznoval profesorje s FF, ki so se mu drznili postaviti po robu na akademskem zboru in s ne podpisovanjem teh spornih izjav. Teh programov zdaj ni na seznamu za izvajanje 2. stopnje!

...Umazano igro se začenja igrati tudi na šolskih dvoriščih!

**In še kot zanimivost: FAKULTETE SO V RDEČIH ŠTEVILKAH - UNIVERZA PA BO PLAČALA DAVEK NA DODATNI DOBIČEK, le kako, če ni denarja!?!?

v prispevku je napaka, napačno ste poimenovali rektorja. Ni Dušan, ampak Danijel Rebolj.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness