Lezbomanija

Oddaja
18. 3. 2021 - 21.30

V ponedeljek, 8. marca 2021, so bile podeljene nagrade 𝗪𝗼𝗪 (𝗪𝗼𝗺𝗲𝗻 𝗼𝗻 𝗪𝗼𝗺𝗲𝗻), s katerimi v Mestu žensk tudi letos usmerjajo pogled v feministične junakinje, borke za enakost in pravice žensk, borke za skupno in skupnost. Nagrado WoW si je letos prislužila tudi oddaja Lezbomanija, ki že od daljnega leta 1998 domuje na Radiu Študent. Idejni vodja in prva urednica oddaje je bila Nataša Sukič, od leta 2015 pa je njena urednica Tajnica Lezbične mafije (Urška Sterle). Lezbomanija je medijski projekt sekcije ŠKUC LL in je namenjena (sub)kulturnemu izrazu LGBTQ+ skupnosti.

Ob tej priložnosti se obe urednici zahvaljujeta vsem sodelavkam in sodelavcem, podpornicam in podpornikom ter vsem nedolžnim žrtvam našega soničnega razgrajanja za sodelovanje, podporno in potrpežljivost.

V duhu izprijanja vseobčega občestva in sestrskega deljenja infrastrukturnih (z)možnosti nocoj nadaljujemo s kvalitetnim nekonformnim žaganjem – v studiu gostimo okrnjeno zasedbo glasbene skupine Volk za njenimi očmi, s katero bomo debatirali o družbeni kritiki in liricizmu, zarolali pa si bomo tudi njihove najnovejše komade. Volk za njenimi očmi s svojo glasbo uteleša spretnost in preživetveno zagriženost margine, alanfordovsko-diyevske principe delovanja in poetičnost nekonformizma.

Volk za njenimi očmi [Afterparty RŠ]

To je punk. I To je rap. I To je poezija. I Je pripoved, misel, melodija. I
Je sprememba, krik, melanholija. I Je upor, nova dimenzija.

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness