Črnomaljski jutranjc

Oddaja
22. 10. 2021 - 7.00

Zgodba iz ordinacije

Za jest i za pit nimamo, bomo pa zato povedali nč pomembnega
 / 8. 10. 2021
Na posvet je prišel mlad moški v poznih tridesetih letih. Razlog njegovega prihoda je bil v občutku, da je v življenju nekako izgubljen, da se nikakor ne more »najti« in se dokončno usmeriti. Pri tem je imel v mislih izbiro poklica. Pokazalo se je, da je zamenjal štiri fakultete in da je nedavno začel s študijem na peti. Po nekaj mesecih navdušenja nad novo poklicno izbiro se ga je vsakič polastilo nezadovoljstvo, motivacija se je zmanjšala in zanimanje izginilo. Predavanja je obiskoval le občasno in pri tem ugotavljal, da so dolgočasna.

Razmišljal je, da bi opustil tudi peti študij, vendar se je zavedal, da bi s tem ponovil proces, skozi katerega je šel že štirikrat. Skrbelo ga je, da se ne bo nikoli poklicno uresničil.
Analiza je hitro pokazala pričakovanje, da se bo v poklic »zaljubil« – da bo vsako jutro poln vneme vstal in komaj čakal, da se odpravi na fakulteto. Prepričan je bil: če bo našel kaj takega, bo to tisto »pravo«; tedaj bo lahko z zanesljivostjo trdil, da je našel pravi poklic zase. Toda namesto da bi začetno navdušenje trajalo, ga je hitro zamenjal dolgčas. Menil je, da je zdolgočasenost dokaz, da je na napačni poti. Ko mu je terapevt pokazal, da je njegov problem v tem, da ni zmožen vzdržati (prenašati) dolgčasa, je bil zelo presenečen.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.