9. del radijskega stripa torba smrti

Oddaja
2. 12. 2016 - 10.15

Društvo cinikov predstavlja radijski strip Torba smrti pisatelja. Deveti in predzadnji del. Po incidentu, ki sta ga naredila Opičji Pizdun in Pa-suljo na urgenci v kliničnem centru, je Doktor Žižkova zapustila Opičjega Pizduna.

Zaradi tega se je za tri dni, kot je razvidno že iz prejšnjega dela stripa, zaprl v sobo in gledal neprestano projekcijo puščave. Mislil si je: puščava je lepa! Pusta, osamljena in izgubljena kot jaz. Ona geografsko, jaz pa psihološko! Puščava je lepa. Neskončno lepa! Il deserto rosso! Monica Vitti! Puščava je neosmišljena! Il deserto rosso! Že pred to 'seanso izgubljenosti' pa je prišel teden nazaj sodni nalog. Moral se je zagovarjati zaradi Svastikaland novele, saj so bile nekatere svastike v noveli opisane 'resnične' in fotografsko dokumentirane v policijskih arhivih. Četrti dan je prišla Doktor Žižkova do njega, da ga odpelje na sojenje. Bila je v dvomih, če bo zmogel na 'svojstven način opraviti z tožilcem in sodnikom'! Odšla je v spalnico in ga trikrat sklofutala, da je prišel malo k sebi. Spal ni skoraj nič časa dva dni. 

Dejala je: danes imate sojenje zaradi Svastikaland! Pojdite se malo urediti. Preden je odšel v kopalnico, ji je dal 40 evrov rekoč: pojdite mi po Chivas Regal!

Doktor Žižkova: Dobro veste, da boste zapadli 'nazaj noter' po tednu ali dveh! Po tednu ali dveh boste potrebovali dozo že po dveh urah budnosti. Če ste se takrat pri incidentu na kliničnem centru napili, še ne pomeni, da se morate tudi sedaj... Posnetek celotnega 9. dela bo kmalu dostopen v zvočnem formatu.

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.