iron & wine

iron & wine

Oddaja
Sam Beam
13. 7. 2016 - 22.00

1. CD, 1 (on) CAUGHT IN THE BRIARS iron & wine   3.12

CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19

Caught In The Briars, uvodna pesem z albuma Ghost On Ghost ameriškega ustvarjalca Sama Beama, znanega tudi pod imenom Iron & Wine, objavljenega aprila 2013. Naslednja pesem je Low Light Buddy of Mine.

2. CD, 2 (on) LOW LIGHT BUDDY OF MINE iron & wine   3.29

V duhu pospravljanja po predalih in zaključevanja odprtih zadev tudi nocoj popravljamo zamujeno. Pesmi Sama Beama in njegove zasedbe Iron & Wine smo v oddaji Izven zakona nazadnje poslušali marca pred petimi leti. Do takrat je ta ameriški ustvarjalec objavil štiri albume in več EPjev in malih plošč. Prvi album iz 2002 je imel naslov The Creek Drank The Cradle, nato so sledili še Our Endless Numbered Days, The Shephed Dog in Kiss Each Other Clean iz leta 2011, vse pa smo takrat v omenjeni oddaji že povzeli. Vključno z domačimi posnetki, EPji in malimi ploščami. Zatem smo Sama Beama zanemarili, on pa je kajpak še naprej delal. Ob omenjeni plošči Ghost On Ghost  iz aprila 2013 je objavil še par zbirk arhivskih posnetkov in lani z Benom Bridwellom album z naslovom Sing Into My Mouth, letos pa z Jesco Hoop še album Love Letter for Fire. Omenjenim izdajam se bomo v oddaji Izven zakona posvetili naslednji teden. Nocoj bomo namreč povzeli posnetke z dveh koncertnih plošč, ki sta izšli leta 2009 in 2011. Prva ima naslov Norfolk 06/20/05, torej z nastopa 20. junija 2005 v Norfolku, objavljena pa je bila 18. aprila 2009, na dan trgovin s ploščami ali Record Store Day. Prva izvedba z nje je Woman King.

3. CD, 3 (on) WOMAN KING  iron & wine   3.55

Woman King, koncerta izvedba z nastopa Sama Beama in zasedbe Iron & Wine v klubu The Norva v Norfolku, 20. junija 2005. Naslednja je The Night Descending.

4. CD, 4 (on) THE NIGHT DESCENDING  iron & wine   2.20

Nastop v klubu The Norva v Norfolku junija 2005 je bil v okviru turneje, na kateri so predstavljali februarja pred tem objavljeni EP z naslovom Woman King. Z njega so na nastopu izvajali pet od šestih pesmi, od katerih smo mi prejle poslušali le naslovno, Woman King. Pravkar slišana The Night Descending je sicer z drugega EPja The Sea And The Rhythm iz septembra 2003. Naslednja, ki jo bomo zdajle poslušali s koncertne plošče Norfolk 06/20/05, je Upward Over The Mountain, sicer s prve plošče Sama Beama, The Creek Drank The Cradle.

5. CD, 5 (on) UPWARD OVER THE MOUNTAIN  iron & wine   4.10

Novembra 2011 je izšla še ena plošča Sama Beama alias Iron & Wine, Morning Becomes Eclectic. Naslov je tudi ime triurne vsakotedenske radijske oddaje na neki radijski postaji v Santa Monici v Kaliforniji. Tam je nastopil Sam Beam z zasedbo Iron & Wine. Uvodna je izvedba pesmi Tree By The River.

6. CD, 6 (on) TREE BY THE RIVER iron & wine   3.26

Tree By The River, izvirno s studijskega albuma Kiss Each Other Clean iz leta 2011, tokrat v izvedbi na radijskem nastopu s plošče Morning Becomes Eclectic. Tudi naslednja je izvirno s plošče Kiss Each Other Clean. Half Moon.

7. CD, 7 (on) HALF MOON  iron & wine   3.07

Tu pa je še ena pesem s prej omenjenega EPja Woman King, My Lady's House, tokrat v izvedbi z radijskega nastopa, zabeleženega na plošči Morning Becomes Eclectic.

8. CD, 8 (on) MY LADY'S HOUSE iron & wine   4.57

Septembra 2005 je Sam Beam z zasedbo Calexico objavil skupni EP z naslovom In The Reins. Vse pesmi je napisal Sam Beam, spremljali so ga Calexico, torej Joey Burns in John Convertino, ob njiju pa je sodelovala še vrsta glasbenikov. Poslušajmo pesem, ki je dala naslov omenjenemu EPju, tokrat z radijskega nastopa, zabeleženega na albumu oziroma v programu Morning Becomes Eclectic. He Lays In The Reins.

9. CD, 9 (on) HE LAYS IN THE REINS iron & wine   2.57

Naslednja z albuma Morning Becomes Eclectic je Boy With a Coin, izvirno s tretje studijske plošče Sama Beama in Iron & Wine iz septembra 2007, The Shepherd's Dog.

10. CD, 10 (on) BOY WITH A COIN iron & wine   3.30

Zaključna na koncertnem albumu Morning Becomes Eclectic je Naked As We Came, sicer z drugega studijskega albuma Our Endless Numbered Days, objavljenega marca 2004.

11. CD, 11 (on) NAKED AS WE CAME iron & wine   2.33

12. CD, 12 (on) SUNDOWN (BACK IN THE BRIARS ) iron & wine   2.18

Tole je bila že naslednja pesem z albuma Ghost On Ghost Sama Beama alias Iron & Wine, Sundown (Back in the Briars). Z albuma Ghost On Ghost poslušajmo še dve pesmi. Najprej Winter Prayers.

13. CD, 13 (on) WINTER PRAYERS iron & wine   3.11

Zaključna pesem na albumu Ghost On Ghost Iron & Wine iz aprila 2013 je Baby Center Stage.

14. CD, 14 (on) BABY CENTER STAGE iron & wine   5.39

Nocoj smo v oddaji Izven zakona povzeli še tisto, kar bi morali že pred tremi leti, torej takratni album Ghost On Ghost Sama Beama in Iron & Wine, ob tem pa še izbor z dveh koncertnih plošč iz leta 2009 in 2011. Naslednji teden bomo pogledali še, kaj je Sam Beam počel lani in kaj počne letos. Milko Poštrak vas lepo pozdravljam s tole akustično koncertno izvedbo pesmi The Trapeze Swinger z nastopa v klubu The Norva v Norfolku junija 2005.

15. CD, 15 (on) THE TRAPEZE SWINGER iron & wine   7.30

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness