van morrison

van morrison

Oddaja
van the man
21. 9. 2016 - 22.00

1. CD, 1 (on)  COME RUNNING van morrison 2.55

CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19

Come Running, uvodna izvedba Vana Morrisona in zasedbe The Caledonia Soul Orchestra na nastopu 23. maja 1973. leta v dvorani Troubadour v Los Angelesu. To je bilo eno od treh prizorišč, s katerih so bili izbrani posnetki za antologijski koncertni album Vana Morrisona, It's Too Late To Stop Now, objavljenega februarja 1974. leta. Nedavno je na treh diskih z dodanim DVDjem, ki prinaša del takratnega nastopa v dvorani Rainbow Theater v Londonu, izšel še preostanek posnetkov z omenjenih koncertov pod naslovom It's Too Late To Stop Now Volumes II III and IV.  Pravkar slišane pesmi ni bilo na izvirni izdaji v nobeni različici. Tudi naslednje z istega nastopa ne, The Way Young Lovers Do.

2. CD, 2 (on) THE WAY YOUNG LOVERS DO  van morrison  4.11

Nocoj bomo poslušali izbor z omenjenih štirih CDjev koncertne zbirke Vana Morrisona, It's Too Late To Stop Now Volumes II III and IV, ki že z naslovom pove, da gre za dopolnitev antologijske plošče It's Too Late To Stop Now iz 1974. leta. Torej prinaša še preostale koncertne posnetke z omenjenih nastopov 1973. leta in nobenega ne ponovi. Tudi naslednje pesmi ni na izvirni plošči v nobeni različici. Takole jo je Van Morrison z The Caledonia Soul Orchestra odigral na omenjenem nastopu v dvorani Troubadour v Los Angelesu: Purple Heather.

3. CD, 3 (on) PURPLE HEATHER van morrison 5.22

Na nastopih 23. maja 1973. leta v dvorani Troubadour v Los Angelesu, 29. junija v Santa Monica Civic Auditorium v Santa Monici v Kaliforniji in 23. in 24. julija 1973 v Rainbow Theatru v Londonu, je Van Morrison z zasedbo The Caledonia Soul Orchestra odigral vrsto pesmi, ki se na posameznih nastopih niso ponavljale. Pravzaprav jih je le nekaj, ki jih je ponovil na več nastopih in jih torej imamo v dveh ali celo v treh koncertnih različicah. Zato seveda nisem imel težav z izborom, s katerim sem se želel izogniti ponavljanju z izvirne koncertne plošče It's Too Late To Stop Now že znanih pesmi. V izteku nocojšnje oddaje bomo sicer slišali tri pesmi, ki jih v neki koncertni različici že najdemo na izvirni plošči It's Too Late To Stop Now iz 1974. leta, vendar bodo tokrat kajpak v drugi izvedbi z drugega koncerta.

Poslušajmo še tri pesmi, ki jih na izvirni plošči It's Too Late To Stop Now iz 1974. leta ni. Prva je Moondance z nastopa 23. maja 1973. leta v dvorani Troubadour v Los Angelesu.

4. CD, 4 (on) MOONDANCE van morrison 5.09

Z nastopa Vana Morrisona z zasedbo The Caledonia Soul Orchestra 29. junija v Santa Monica Civic Auditorium v Santa Monici v Kaliforniji je tale izvedba pesmi I Paid The Price.

5. CD, 5 (on) I PAID THE PRICE  van morrison 4.45

Vedno mi je bilo žal, da na albumu It's Too Late To Stop Now ni bilo koncertne izvedbe nobene od meni tako ljubih pesmi z albuma Astral Weeks, Beside You, The Way Young Lovers Do, Madame George, Ballerina, Slim Slow Slider in Sweet Thing. Pravzaprav je bila le ena, Cyprus Avenue. Slednjo bomo, kajpak v drugi različici, slišali v izteku nocojšnje oddaje. The Way Young Lovers Do smo slišali prejle, ostalih naštetih pa na omenjenih nastopih ni izvajal. Razen Sweet Thing, ki jo bomo slišali zdajle.

6. CD, 6 (on) SWEET THING van morrison 4.43

Naslednji dve v neki izvedbi že poznamo s prve plošče It's Too Late To Stop Now, zdaj pa ju bomo slišali v drugih izvedbah. Najprej izvrstna I Believe To My Soul z nastopa 23. julija 1973 v Rainbow Theatru v Londonu.

7. CD, 7 (on) I BELIEVE TO MY SOUL  van morrison 3.36

Tu je z istega nastopa v Rainbow Theatru v Londonu še klasika Listen To The Lion.

8. CD, 8 (on) LISTEN TO THE LION van morrison 7.51

Po Listen To The Lion se na koncetni plošči It's Too Late To Stop Now iz 1974. leta zvrstijo klasike Here Comes The Night, Gloria, Caravan in Cypruss Avenue. Mi pa bomo zdajle poslušali še eno pesem, ki je izvirni plošči ni, Since I Fell For You.

9. CD, 9 (on) SINCE I FELL FOR YOU van morrison 4.24

Tejle izvedbi pesmi Into The Mystic se nisem mogel izogniti, ne le zato, ker je recimo Warren Haynes nanjo vezal tisti refren, ki je dal naslov koncertni plošči It's Too Late To Stop Now Vana Morrisona.

10. CD, 10 (on) INTO THE MYSTIC van morrison 4.58

Van Morrison bo ravnokar objavil novi studijski album z naslovom Keep Me Singing. Kakšno pesem z njega bomo predvidoma poslušali čez dva tedna v nasploh zadnji oddaji Moč pesmi v okviru iztekajoče se redne tedenske oddaje Izven zakona.

Nocojšnjo oddajo Izven zakona, v kateri smo poslušali še izbir z vseh preostalih posnetkov s treh nastopov Vana Morrisona in zasedbe The Caledonia Soul Orchestra v dvoranah Troubadour v Los Angelesu, Santa Monica Civic v Santa Monici v Kaliforniji in v Rainbow Theatru v Londonu 1973. leta, objavljenih na zbirki treh CDjev in DVDja z naslovom It's Too Late To Stop Now Volumes II III and IV, pa bomo zaključili tako, kot se je zaključil izvirni koncertni album It's Too Late To Stop Now iz 1974. leta, s Cyprus Avenue. Tokrat z nastopa v Rainbow Theatru v Londonu.

11. CD, 11 (on) CYPRUS AVENUE van morrison 8.15

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.