Partijska selekcija 2019

Oddaja

Zadnjo edicijo Partijske linije 2019 zdaj tradicionalno posvečamo presežnim elektronskim izdajam leta 2019 aka Partijski Selekciji 2019Za razliko od prvih dveh let je tokrat najin fokus območje celotne Jugosfere - od Triglava do Vardara.

Ob že znanih domačih imenih, ki so letos postregla z nekaterimi odličnimi albumi in EP-ji, tokrat tudi veliko novih, na RŠ-u še nikdar predvajanih ustvarjalcev, ki še niti nimajo uradnih izdaj, so pa v minulem letu postregli z nekaj resnično presežnimi stvaritvami, zato verjamemo, da jih je vredno izpostaviti, še preden v letu 2020 naredijo pravi preboj. Muzike, ki jih zaradi časovne omejitve nismo uspeli predstaviti, so objavljene v pričujočem prispevku... ob kratkih seznamih najinih najljubših komadov tega leta.    

p.s. V selekcijo, ki je seveda povsem subjektivne narave, nismo vključili izdaj iz sfer drum'n'bassa, progressive housa, EDM-a in psytranca, tako da seznam ne predstavlja celotne regionalne kreativnosti na področjih elektronskih muzik. 

 

BEST OF EXYU ELECTRONICA 2019

01 Bine – Lazz   

Mozirski elektroakustični slavček, zvočni raziskovalec in nekdanji klubski maratonec s komadom iz paketa še neizdanih stvari, ki jih je letos med rolal v oddaji producenta in didžeja Mosce na londonskem radiu NTS.

02 Kanomotis – Nostalgia           

Leto 2019 je bilo nedvomno odlično leto za Jana Bajca aka .čunfo aka Kanomotis! Izdal je vse od housa za založbo Sezam, ambienta, dubstepa, upsešno vodil oddajo Dormiotti z Erosom itd. Pošlušali smo naslovni komad z njegovega dubstep EP-ja, izdanega pri londonski založbi Romulus! 

03 Evident – Play With Fire

Evident je Blaž Peruš, stari znanec domače scene in vodja založbe Soundchitectures, ki pred kratkim zagnala novo serialko v klubu K4. V posluh prioročamo celoten EP Play With Fire, ki ga je letos izdal na svojemu Bandcapmu; res prijeten throwback na zvok 90. let!

04 Vid Vai – Nebolous Drive

Vrhunski komad z edine letošnje izdaje domače založbe Phi, EP-ja Global Worms, na katerem najdemo še domače Evana, DJ Weba in Steva Mariea. Naokoli smo slišali govorice, da je Vid zadnje čase precej v studiu, tako da upamo na še več izdaj v letu 2020.

05 Alleged Witches – Spirit Caller                            

Radijski kolega je letos končno izdal svoj težko pričakovani EP za Dimensions Recordings Initiation Rituals, ki je doživel zelo lep sprejem v mednarodnih DJ krogih. Eden domačih presežkov letošnjega leta! "A truly astounding piece of work." - Andrew Weatherall

06 Pouch Envy – Age Concerns Me        

Ekskluzivna premiera še neizdanega komada enega najbolj perspektivnih mladcev iz naših koncev, Pera Pintariča, včasih znanega kot Pinta, zdaj kot Pouch Envy, ki trenutno na Berklee College of Music v Bostonu študira avdio produkcijo. O njem se bo zagotovo še veliko govorilo v prihodnjem letu!

07 N/OBE – Mercer's tinderboxes_testdraft2.5_gainup                              

Disclaimer: POZOR!!! TO JE SAMO SKICA OZ. NEDOKONČAN KOMAD!

N/OBE (Nikola Krgović) je naš dobar drugar iz Zagreba, prodorni raziskovalec avantgardne klubske elektronike in soustanovitelj kolektiva VOLTA, ki se v zadnjem času vse bolj posveča tudi produkciji – en perspektivnejših regionalnih producentov mlajše generacije, prihodnji petek pa ponovno naš gost na žurki v Channel Zeru, tokrat b2b s kolegom Kornetom!        

08 Neznan – Kontrast                                                   

Precej anonimni mladi hrvaški techno talent in njegova pokalica z letošnje izdaje Out Of Place 005 založbe Out of Place iz Osijeka, ki jo vodita Volster in producentka Insolate, ki je mimogrede na založbi letos izdala tudi svoj prvenec Order Is Chaos, ki ga dobite spodaj.

09 Olēka – Black kamel kneeled

Olēka je novi alter ego sicer precej znanega bosanskega didžeja in producenta Forest People, s katerim se posveča predvsem bolj industrijskim in distorziranim, skratka zvočno intenzivnejšim odvodom techna!

10 x4oc & Heda – Clarity Is Misery

Enigmatičen mlad producent iz Srbije, na katerega sva naletela na Soundcloudu in o katerem ne veva kaj dosti, razen to, da ima res zanimive transžanrske elektronske produkcije, v katere fino umešča balkanski melos in vokale… komad, ki smo ga poslušali, je namreč posnel skupaj s pevko Hedo. Preletite njegov Soundcloud, prava zakladnica!        

11 Cuban Chamber of Commerce – Winter X

23-letni beograjski producent in didžej Žarko Ćurak se je letos bržkone podpisal pod nekaj najbolj zanimivih produkcij z Balkana. Obvezno čeknite njegov Soundcloud

12 Kronom – Tensile Fracture

Edini predstavnik Severne Makedonije v letošnji partijski selekciji je Kronom (Dimitar Nikolov), mojster lomljenega techna v stilu srbskega maestrota Laga, ki je lani pri makedonski založbi Faster Than Music izdal svoj prvi EP Suffocate! Komad Tensile Fracture pa najdemo na istoimenskem letošnjem EP-ju, izdanem pri založi DVNTT.  

13 Stevie Whisper – White Button (feat. 33.10.3402)     

Stefan Unković je DJ in producent, promotor, vizualni umetnik, dolgoletni član ekipe MysticStylez in človek za založbo in serialko Yes Belgrade. Komad White Button najdemo na letošnjem mini albumu Stevie Whisper's Donkey Milk, polnem hudih komadov z nizkimi tempi, kot zanalašč za sete kakšnega Vladimirja Ivkovića ali Elene Colombi.

 

BEST OF EXYU ELECTRONICA 2019

+ N E U V R Š Č E N I +
​Biokid – Elon EP
Warrego Valles – Save As 
Shekuza – De Sica
IchiSan ‎– Polykarp
Le Chocolat Noir ‎– Crna Ruža
Eliaz – Idrija
Jan Kincl & Regis Kattie – Two Sides of Blue Funk
Insolate – Order Is Chaos
Nightwave – Rainbow Body
FLO & Gisaza ‎– Unstable / Monolith
DeepEnd! – Chapter II. Compilation
Sev Dah – Techno Lection
Mind Machines – Hybrid 
ZETA RETICULA – Exploit EP
ZETA RETICULA – Polycyclic Aromatic Hydrocarbons
V.A. – ANATEMA Vol.2 (Minor Adjustments) 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness