DEATHSPELL OMEGA: DROUGHT

Recenzija izdelka
13. 11. 2012 - 9.15

Norma Evangelium Diaboli, 2012

 

Prvaki sodobnega, kreativnega, zvočno in konceptualno ostrega black metala, francoski Deathspell Omega, se vračajo z EP-jem „Drought“ - disonantno pesmarico puščave metafizičnih razsežnosti Satana in teološke negotovosti.

Deathspell Omega s svojim disonantnim, inštrumentalno veščim, a še vedno surovim in vitalnim progresivnim black metalom, kriptičnimi besedili in podobjem nadaljujejo skrivnostno raziskovanje brezna negacije, inherentnega padca v božanskem redu, eksistencialne pogorelosti in luciferjanskih blagoslovov. Francoski kolektiv nejasne identitete in vzvišenih umetniško-filozofsko-teoloških aspiracij z javnostjo komunicira le prek estetsko-ideološke celote svojih izdelkov. O njih ni znanega praktično nič, na voljo sta le dva intervjuja, v zadnjem o svojih umetniških ambicijah spregovorijo v skrajno akademskem tonu. Tako kot na prejšnji plošči „Paracletus“ tudi na „Drought“ nadaljujejo z bolj kratkimi skladbami, v katerih sežeto in kompaktno povzemajo izraz, ki so nam ga razprli v mojstrovinah, kot je npr. plošča „Fas - ite maledicti, in agnem aeternum“. 

Deathspell Omega se na mali plošči „Drought“ s hkratno obnovitvijo pesemske forme na tematskem nivoju poglabljajo v motiv suše ter njenih diaboličnih duhovno-eksistencialnih razsežnosti.

 

Deathspell Omega - Scorpions & Drought
Leto izdaje: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness