Na obisku: M.U.G. Trio

Okrogla miza, intervju ali pogovor
11. 10. 2021 - 18.00

Na obisk v studio Radia Študent prihajajo znanci naših radijskih valov. Marko Brdnik in Uroš Rakovec sta pred leti izdala ploščo Leta (ZARŠ/Pivec, 2016), v času katere je že bila izražena želja po tretjem članu benda. Tollkalec Gašper Peršl je tako njuno dinamiko dopolnil in z novokovanim imenom M.U.G. Trio so pred kratkim pri hišni založbi izdali novo ploščo Mislec / Thinker

O njihovem ustvarjanju, dinamiki in modrovanju več v živo ob 18.00! 

Vabljeni na jutrišnji koncert v Klubu CD: https://www.cd-cc.si/kultura/glasba/mug-trio

M.U.G. Trio v jesen vstopa z novo ploščo Mislec, ki je ravnokar izšla v digitalni obliki in kot gramofonska plošča. V inštrumentalnih skladbah se mešajo sodobni improvizirani in popularni glasbeni tokovi, ki jih plemenitijo vplivi klasične glasbe, klasičnega rocka in hip hopa. Glasbeni virtuozi na plošči Mislec skozi čezžanrsko zvočno potovanje premišljujejo o aktualnem družbenem dogajanju, kljub temu pa iz njihove polnokrvne glasbe vejeta tako dobrodošla svetloba in optimizem.

Marko Brdnik (harmonika), Uroš Rakovec (kitara) in Gašper Peršl (bobni) delujejo kot solisti, komorni in studijski glasbeniki. Vsak zase in včasih skupaj igrajo v različnih domačih in mednarodnih avant-rockerskih, jazz, etno-jazz in drugih že večkrat nagrajenih zasedbah ter ustvarjajo glasbo za gledališke in plesne predstave in filme. Brdnik in Rakovec sta uigrana glasbena naveza, katere ustvarjanje je leta 2016 dalo svojstveni zvok albumu z naslovom Leta, s katerim sta navdušila tako poslušalce kot kritike. Mojstrsko se izogneta stereotipom, kakršnih smo vajeni iz zasedb, v katerih imata osrednjo vlogo harmonika in kitara, njun prepoznavni zvok pa je z dodatkom Peršlovih bobov pridobil na dinamiki, s svojeglavo in stilsko neopredeljeno glasbeno govorico pa trio tako nagovarja širše, tudi mlajše občinstvo. 

Recenzija albuma Mislec / Thinker v oddaji Tolpa Bumov: https://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/mug-trio-mislec

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

📸

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.