GLASBENE NOVICE

Kulturna ali glasbena novica
8. 6. 2017 - 9.05

Kalifornijska psihedelična zasedba Thee Oh Sees je napovedala nov album, ki bo nosil naslov Orc in s katerega je včeraj objavila prvi singel. Ob tej priliki bo zasedba skrajšala svoje ime v Oh Sees, kar za zasedbo ni toliko nenavadno, saj je v preteklosti pogosto spreminjala ime benda. Novi album predstavlja njihov devetnajsti dolgometražec in bo vseboval 10 komadov, izšel pa bo 25. avgusta za založbo Castle Face Records.

Rock'n'roll skupina Chain and the Gang iz Washington D.C.-ja, ki zase pravi da igra crime rock, je izdala nov album, naslovljen Best of Crime Rock. Album predstavlja povzetek njihovega devetletnega obstoja in vsebuje komade, ki so bili prvotno objavljeni v tem obdobju, sedaj pa jih je skupina ponovna posnela. Poleg njih pa se je na izdaji znašlo še nekaj prej neobjavljenih komadov. Album je izšel za založbo In the Red Records.

Po triletnem albumskem premoru je nov album napovedala kanadska indie pop skupina Alvvays, ki bo nosil naslov Antisocialities in bo izšel za založbo Polyvynil. Iz albuma je skupina že objavila prvi singel, v jeseni pa se bo zasedba odpravila na dolgi turneji po Evropi in Severni Ameriki.

Kalifornijski glasbenik Ariel Pink je objavil nov komad, naslovljen Another Weekend, ki se bo znašel na sedeminčni vinilni plošči za založbo Mexican Summer. Ariel je na zadnjem pod lastnim imenom izdal leta 2014, ko je objavil zadnji dolgometražec, naslovljen pom pom, vmes pa je pod različnimi imeni sodeloval s širokim naborom glasbenikov.

V današnji Svaštarnici pa bomo prisluhnili novemu singlu ameriške pevke Michelle Zauner, ki ustvarja pod imenom Japanese Breakfast. Novi singel nosi naslov Boyish in se bo znašel na prihajajoči album Soft Sounds From Another Planet, ki bo izšel 14. julija za založbo Dead Oceans.

Koncertne zapovedi:

 

8. 6.: DJ Tovariš Strmoglavljen @ Jalla Jalla, Ljubljana

8. 6.: Generator @ Prulček Bar, Ljubljana

8. 6.: Ta Sãund Trio @ Žmauc, Ljubljana

8. 6.: Primož P Ram Siter @ Streha Hotela Park, Ljubljana

8. 6.: Jukič-Gajšt-Peršl @ Repete - jazz & okrepčila, Ljubljana

8. 6.: Matej Krajnc: Pot skozi kamnolom/Večer z besedo in glasbo Boba Dylana @ Center za poezijo Tomaža Šalamuna, Ljubljana

8. 6.: Vita Mavrič @ Gallusova dvorana Cankarjevega doma, Ljubljana

8. - 10. 6.: Festival Godobodi: Brest z Vesno Zornik, Taša, Klemen Kotar, Smaal Takk, Mistermarsh, Bort Ross, Tretji Kanu, Lamai, Sara @ Hostel Celica, Ljubljana

8. 6.: Godibodi v Kranju: Dvojina @ Layerjeva hiša, Kranj

8. 6.: Marjeta Prudič, Klara Lavriša, Tobija Hudnik, Janez Krevel, Borut Rampih & jamm session @ Blunout, Domžale

8. 6.: Death Grips @ Tvornica Kulture, Zagreb

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.