28. 5. 2018 – 23.00

Nekaj minut kasneje

Audio file

Tokratno edicijo bomo posvetili večmedijskemu umetniškemu projektu Voranca Kumarja, ki je trenutno na ogled na razstavi Nekaj minut kasneje. v Galeriji Škuc. Razstavo so pripravili udeleženke in udeleženec 16. Generacije šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti - Urška Aplinc, Maja Burja, Anja Guid, Ajda Ana Kocutar, Iza Pevec in Adrijan Praznik.

Razstava je v večih pogledih precej nenavadna; šestčlanski kuratorski tim razstavlja delo enega umetnika, bolj natančno eno delo, ki je ustvarilo format in dimenzije dotične razstave, znotraj katere so, kot so zapisali: “vnovič posegli v prvotni material, ki, razstavljen večkrat, niha med delom in nečim, kar to (še) ni.”

V ospredju vidnega in slišnega je zagotovo ravno to mnoštvo materiala in medijski prenosi, ki so na nek način že izhodišče njegove formalizacije. Temu so: “poskušali priti nasproti s sledenjem njegovi notranji logiki – mu dovoliti, da ta izgovarja samega sebe, govori o zagati lastnega izgovarjanja, s čimer smo bili neizogibno vpleteni tudi v same postopke materializacije. Skozi poskus razstavljanja enega dela večkrat se kot vsebina razstave razgrne ravno ta metoda, ki jo je mogoče uzreti kot skrajno materialno izjavo.”

Kraj dogajanja

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.