Natečaj Klubskega maratona 2024 je podaljšan!

Natečaj Klubskega maratona 2024 je podaljšan!

 

Radio Študent poziva in spodbuja vse mlade in kreativne, še neuveljavljene glasbenice in glasbenike ter skupine, da se prijavijo na natečaj za sodelovanje na Klubskem maratonu 2024!

Letošnjo jesen bo Klubski maraton ponovno obiskal številne avtonomne in mladinske klubske prostore po vsej Sloveniji. Na večtedenski turneji se bo predstavilo šest obetavnih glasbenih ustvarjalcev oziroma skupin, ki jih bo na podlagi prijav na natečaj izbrala strokovna komisija glasbene redakcije Radia Študent.

Poleg koncertnih nastopov s finalnim večerom v Ljubljani bo Radio Študent izbranim klubskim maratoncem omogočil tudi izvedbo radijskega koncerta v živo, obsežno promocijo med maratonom in po njem ter studijsko snemanje skladb, ki bodo izdane pri Založbi Radia Študent na promocijski kompilaciji Klubski maraton 2024.

 

Prijave na natečaj sprejemamo še do 29. marca 2024.

Prijava s pripisom »Prijava na natečaj Klubskega maratona« naj vsebuje:
- vsaj tri avdioposnetke (format .mp3, 320 kbps),
- naslove in besedila skladb,
- kratko predstavitev skupine oziroma posameznika,
- ime in priimek kontaktne osebe, elektronski naslov in telefonsko številko.

Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu: glasbeni.urednik@radiostudent.si.

 

Klubski maratonci 2024 bodo izvajalke in izvajalci, ki ne glede na dosedanjo koncertno in studijsko kilometrino kažejo kreativen in kritičen pristop k ustvarjanju glasbe. Izbrani izvajalci bodo postali del glasbene karavane, s pomočjo katere se je širši javnosti do sedaj predstavilo že več kot sto klubskih maratoncev.

Dodatne informacije dobite pri urednici glasbene redakcije Radia Študent, Nini Zajc, na zgornjem e-poštnem naslovu.

Vtisnite svoj pečat v slovensko podtalno glasbeno kulturo in postanite del najbolj prodorne glasbene karavane, Klubskega maratona Radia Študent!

Facebook dogodek

_____________________________________

Informacije o dosedanjih izvedbah:

https://radiostudent.si/klubskimaraton/

Klubski maraton Radia Študent od leta 2001 vsako leto išče, izkopava in razkriva presežke najnovejše domače glasbene produkcije. Kot izjemen in zanesljiv vir vzhajajočih imen, ki v nadaljnjih letih v velikem številu zaznamujejo milje mlade slovenske klubske in festivalske alternative, je uveljavljena institucija, ki ob ključni medijski podpori predstavlja optimalno izhodišče za prodor najzanimivejših novih glasbenih sil na slovensko alternativno glasbeno sceno. Glavno poslanstvo Klubskega maratona sta pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev ter ključna prva medijska in infrastrukturna podpora njihovih kreativnih podvigov ter potencialov za nadaljnji glasbeni razvoj.

 

randomness