Projekt Projektor prinaša filmsko kulturo v mesto brez kina.

Kulturna ali glasbena novica
26. 7. 2021 - 15.10

Drage poslušalke, pozdravljene v današnji Kreativni inšpekciji. Tokrat specialne enote RŠPD pošiljamo na dom inšpektorja Vrenka - v Maribor! Razlog za to je hrup, ki ga je z otvoritvijo projekta Projektor #2, nadaljevanjem lanskega Projektorja, povzročil tamkajšnji Film Factory. Projekt Projektor nudi brezplačno platformo za izobraževanje, ki s svojim poskusom mehke decentralizacije prebivalcem Štajerske nudi enake - ali vsaj podobne - možnosti kot tistim, ki prebivajo v ljubljanski regiji. Omogoča ga sofinanciranje Centra za kreativnost. Režiser, scenarist in soustanovitelj poleg tega, da Maribor nima svojega kina, vidi problem tudi v tem, da so produkcijska sredstva in znanja centralizirana v Ljubljani:

V bistvu smo Projektor zagnali, iz neke potrebe ...

Projektor opravlja še eno pomembno funkcijo - enakovredno izobraževalni – ustvarja priložnosti druženja vrstniških cinefilov, profesionalcev in polprofesionalcev na Štajerskem. 

Projektor je namenjen ...

Del izobraževalnega programa Projektor je tudi Projektor mladi, ki mladim s pomočjo mentorjev omogoča, da pridobijo predznanje, potrebno za vstop v svet AV produkcije. Delavnice opiše udeleženka Eva Repon, ki se je programa Projektor mladi udeleževala lansko leto. 

Je bila teorija …

Projektor se sicer manifestira v obliki družabnih večerov, ki sestojijo iz predavanj, projekcij, predstavitev in debat. Več o programu Mlakar. 

Kar se tiče programa ...

Zainteresirano poslušalstvo lahko več informacij o prihajajočih dogodkih dobi na njihovi spletni strani AV-projektor.si.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.