Če

Kulturna ali glasbena novica
3. 4. 2018 - 13.19

Lahko bi ležali na travi, pili pivo in sanjarili poletje. Če pa to ni vaša realnost današnjega dne in če ste preživeli zastarele prvoaprilske šale ali niste počili od vse te praznične hrane, potem lahko nadaljujemo z vsakodnevnimi opravki in kakopak tudi sledečimi kulturnimi novicami.

 

Če ste totalno »blank«, kaj bi gledali zvečer, ali če preprosto uživate v filmskih večerih, se lahko zvečer zatečete v Trubarjevo hišo literature. Društvo študentov primerjalne književnosti ob 19.30 uri gosti Filmski večeri DŠPK: Misterij na platnu. Peti del cikla z naslovom Filmoslavija bo tokrat sestavljen iz krajših filmskih odsekov mlajših avtorjev iz različnih okolij. Filmski večer obljublja pestro paleto tematik in tudi manjše presenečenje. Če torej radi pasete firbec in vas je nedoločljivost tematike dogodka dovolj intrigirala, se zvečer kar odpravite tja.

Če za praznike niste ponucali vsega keša, pa sta vam ostala vsaj dva in pol evra, ki sta kakopak kulturne narave, se zafurajte tja zadaj za Bežigrad, v filmsko dvorano. Tam vas ob 19.00 uri pričaka šopek diplomskih filmov študentov AGRFT. Na ogled bodo filmi Še sreča!, Čevljarna, Anja Ganja in Kar ostane. Cvetke filmskega šopka so tako različne, da bo vsakemu zadišal en ali vsaj drugi.

 

Če pa ste odločeni za bolj non-motion, nefilmski večer, lahko odpeketate v Kino Šiška, kjer bo danes potekala otvoritev projekta Suzane Brborović z naslovom Centralizacija. Likovna razstava zasleduje koncept idealnih mest tako od skice Dürerjevega idealnega mesta, Filaretejevega načrta Sforzinde ali Le Corbusierjevega projekta Ville Radieuse pa vse do drugih modernističnih del. Obrnili smo se na avtorico in jo povprašali, kako razume pojem »idealno mesto«.

IZJAVA

Zanimalo nas je, kako je arhitektura služila za navdih pri vseh razstavljenih objektih? Nadaljuje Brborović.
 

IZJAVA

Za konec pa še zadnji »če«. Torej, če se je vaš GPS pokvaril in zasičil z geolokacijskimi informacijami in vas je po nesreči zapeljal v Kranj, pa tudi brez skrbi. Tam namreč še vedno poteka Teden slovenske drame. Vzemimo za primer bralne uprizoritve dramskih besedil študentov dramaturgije. Branju kratkih dramskih besedil z naslovi Zlata ribica, Miroslav in Polmrak lahko prisluhnete ob 18.00 uri v Stolpu Škrlovec.
 

Če bi lahko, bi namesto pisanja kulturnih novic poletje sanjala Mojca.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness